Hoop bij De Zweef en TVC’28; malheur BWO en HVV

Geplaatst op 14 april 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Door op Gagelman te winnen van WAVV blijft De Zweef in Nijverdal hopen op klassenbehoud. Dat geldt ook voor TVC’28 dat in Tubbergen de missie volbracht om in een spektakelstuk Rigtersbleek te verslaan.

De kinderen van de rekening in de eerste klasse van het zondagvoetbal zijn de Hengelose clubs HVV Tubantia die beide met 1-0 verloren en voor wie de zorgen sportief gezien toenemen.

TVC’28–Rigtersbleek 4-3 (1-1)
Het team van TVC’28 lijkt zich net op tijd te herpakken en won de tweede wedstrijd op rij, dit keer van het hoger geklasseerde Rigtersbleek. Het was op De Grote Moat een aantrekkelijk duel, met liefst zeven doelpunten, waarvan de laatste – dat was de 4-3 in het voordeel van TVC’28 – in de derde minuut van de blessuretijd viel toen comebackkid Stef Roelofs een corner van Okke Schepers binnenkopte. Schepers zelf had na een kwartier de ban gebroken door met een striemend schot waar de Enschedese alleen maar naar kon knipogen de 1-0 te maken. Daarna waren de beste kansen voor de Bleek, maar die ploeg ging er slordig mee om en miste ook enig fortuin. Na dik een half uur lukte het Jan Hofte voor de verdiende 1-1 ruststand te zorgen. In het tweede kwartier gebeurde scoorden bede ploegen twee keer om en de 3-3 leek ook de eindstand te zijn. Tot die corner in blessuretijd…

De Zweef–WAVV 3-2 (0-1)
Bij rust leidde De Zweef met 1-0 na een vlakke eerste helft, die halverwege het enige hoogte had: het doelpunt van Joey Knobben uit een afgeslagen aanval. Het was wel duidelijk dat De Zweef honerde naar de volle winst. In de tweede helft ontstond er meer pressie van de club uit Wageningen en scoorde Marvin van den Born twee keer binnen het kwartier. Het was voor trainer Anton Wennemers het sein in één keer drie wissels toe te passen. Jesper Middelkamp liet hij staan en dat bleek met vooruitziende blik te zijn gebeurd, want hij scoorde de 2-2 en daarna ook de 2-3. Het is dringen onder in. De Zweef staat nu één na laatste, één puntje voor op BWO, maar dan wel met een wedstrijd meer gespeeld dan de Hengeloërs.

HVV Tubantia–Longa’30 0-1 (0-1)
Longa’30 kwam als koploper schadevrij terug van een bezoek aan sportpark De Bijenkorf in Hengelo. Het was met 0-1 een nipte zege, maar ook die leveren drie punten op. Freek Heinsbroek nam het doelpunt voor zijn rekening, een ziendend schot onhoudbaar in de kruising. De ploeg uit Lichtenvoorde had meer moeten scoren, maar liet na meer grote kansen om te zetten in treffers. Volgens trainer Erik Zandstra heeft hij zelfs overwogen zelf warm te lopen te kunnen invallen teneinde het overwicht in goals uit te drukken. HVV Tubantia was onmachtig en moet naar onderen kijken. Het kan zomaar gebeuren dat de twee Hengelose ploegen degraderen (zie ook het volgende verslag).

Stevo–BWO 1-0 (0-0)
Met nog drie minuten op de klok velde invaller Bas Paus namens de ploeg uit Geesteren het oordeel over BWO door met een geplaatste bal de 1-0 te laten aanteken. Het was meteen één der spaarzame hoogtepunten in een matige wedstrijd. Stevo was op de eigen Peuverweide dan wel sterker, maar kon tor de 87ste minuut niks breken, laat staan potten. Het late tegen doelpunt was sneu voor BWO dat nu weer de rode lantaarn draagt in de hectisch eerst klasse Oost. De formatie uit Hengelo koesterde een punt en leunde zwaar op de verdediging met af en toe een scherpe counter. Tot die kopbal van Bas Paus, een kwartier voor tijd ingebracht, alle Hengelose hoop op tenminste een punt in Geesterense grond sloeg.