HSC verliest met minimaal verschil van EVV en zakt op de ranglijst

Geplaatst op 14 december 2014 door   ·   Geen reacties

raterinkHAAKSBERGEN – HSC’21 heeft haar laatste duel voor de winterstop verloren. Op eigen veld was EVV met 1-0 te sterk. Het enige doelpunt viel vlak na rust uit een strafschop van Rick Verbeek. Door de nederlaag gaat EVV over HSC heen op de ranglijst en zakken de Haaksbergenaren naar de negende plaats.

HSC, dat vijf duels achter elkaar ongeslagen was en was opgeklommen tot de zesde plek, nam vanaf het begin het initiatief en dat resulteerde na een kwartier spelen in de eerste grote kans. Remy Raterink zag zijn kopbal echter op de lat belanden. De bezoekers uit Limburg zakten ver terug op eigen helft en daardoor kwam de thuisploeg er moeilijk doorheen. Voor rust creëerde de ploeg van Eddy Boerhof dan ook weinig kansen.

Na de thee kroop de Echtse Voetbalvereniging wat meer uit haar schulp en kwam het na enkele minuten zelfs op voorsprong. HSC-verdediger Burak Basut maakte een domme overtreding in het zestienmetergebied, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Rick Verbeek wist wel raad met dit buitenkansje en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. De groenhemden gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele kansen zou die er niet komen. In blessuretijd pakte Basut nog zijn tweede gele kaart, waardoor HSC de wedstrijd met tien man eindigde.

HSC gaat door de nederlaag de winterstop in als de nummer negen van de Zondag Topklasse. Het behaalde 21 punten in 16 wedstrijden en is daarmee koploper van het rechterrijtje.

HSC’21 – EVV 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 52. Verbeek (pen) 0-1
Rode kaart: 90. Basut (HSC’21)
Opstelling HSC’21: Lankheet; Garritsen, Grondman (74. Wilens), Basut, Veensma; Ottink, Schutten (70. Ter Hogt), Nieuwboer; Ottink, Raterink, Bouwmeister (65. Geesing).