Donderdag 18 april 2024

HSC’21 bereikt tweede ronde KNVB-beker na bekerthriller

Geplaatst op 26 augustus 2015 door   ·   Geen reacties

Selectie HSC 21 201516HAAKSBERGEN – HSC’21 heeft zich woensdagavond geplaatst voor de tweede ronde in de KNVB-beker na een zege op Excelsior Maassluis. Na verlenging werd de zaterdag topklasser met 2-1 opzij gezet. Bas Postma maakte beide treffers voor de thuisploeg en gaf zo zijn visitekaartje af aan het Haaksbergse publiek.

In het eerste bedrijf was het van beide kanten aftasten. Zowel HSC’21 als Excelsior Maassluis stichtte daardoor amper gevaar. Na rust namen de gasten de overhand en kregen in een tijdbestek van twee minuten drie grote kansen. Uit het niets zette Bas Postma de Haaksbergenaren echter op voorsprong met een spitsentreffer op aangeven van Leon van Dijk.

Enkele minuten later zette Kevin Vink, de boomlange spits van Excelsior, de gasten weer op gelijke hoogte. Zonder grote kansen liep de wedstrijd uit op een verlenging, waarin HSC’21 aan het langste eind trok, wat op basis van strijdlust niet onverdiend was. Excelsior Maassluis raakte de lat via Mendes Moreira, maar de Groenwitten hadden het meeste balbezit en wisten het om te zetten in score. Op een fantastische assist van wederom Leon van Dijk knikte Postma knap binnen. Door de zege plaatst HSC’21 zich sinds zes jaar weer voor de tweede ronde van de landelijke beker, wat tot grote vreugde leidde op Groot Scholtenhagen. In de volgende ronde komt Go Ahead Eagles langs in Haaksbergen.

HSC’21 – Excelsior Maassluis 2-1 (0-0) N.V.