Donderdag 25 april 2024

HSC’21 deelt de punten met FC Lienden

Geplaatst op 13 april 2014 door   ·   Geen reacties

HSC-FC Lienden (68) Bas ter Hogt 1-1HAAKSBERGEN – HSC’21 en FC Lienden hebben zondag in Haaksbergen de punten gedeeld. De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waarna Bas ter Hogt halverwege de eerste helft de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft had er meer ingezeten voor de topklasser uit Haaksbergen, maar het bleef bij 1-1.

Het eerste kwartier was voor de gasten uit Lienden. Het elftal van trainer Hans van der Haar speelde feller en strakker dan de thuisploeg, die afwachtend en slap begon. Het overwicht van Lienden resulteerde ook al snel in een doelpunt. Milad Intezat schoot de bal van afstand prachtig in de zogeheten winkelhaak. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam HSC’21 wat meer in het duel. In de fase dat het wat meer gelijk op ging tussen de nummer negen en tien van de ranglijst, kwamen de gastheren ook op gelijke hoogte. Na een uitstekende combinatie tussen Stef Ottink en Sebastiaan Bökkerink, kon laatstgenoemde de bal voorgeven, waar Bas ter Hogt vogelvrij binnen tikte.

Na deze gelijkmaker gebeurde er weinig meer voor het rustsignaal. Er werd amper goed voetbal vertoond door de ploegen. Het spel vond vooral op het middenveld plaats, waar zowel HSC’21 als FC Lienden het van ‘ploetervoetbal’ moesten hebben. Op een goede kans van Coplan Soumaoro na, creëerden de elftallen geen kansen meer.

De tweede helft was het alleen HSC’21 dat voetbalde. Lienden leek tevreden met een punt en probeerde door middel van tijdrekken en afwachten dat punt te behalen. Als HSC’21 wat efficiënter met haar kansen was omgegaan, dan was Lienden zonder een punt huiswaarts gekeerd. Zo kregen Stef Ottink (mooie solo), Arjan Goorman (halve omhaal) en Sebastiaan Bökkerink (schot) enkele uitstekende mogelijkheden. Ook invaller Lieuwe Geesing, die vorige week in Groesbeek zijn klasse etaleerde door een hattrick te maken, kreeg nog een kans, maar de jonge aanvaller speelde de bal wat te ver voor zich uit. Een speler van FC Lienden maakte ook nog een handsbal in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter Turenhout zag hier niets in. Geheel tegen de verhoudingen in kreeg Lienden in de absolute slotfase de kans op de winnende treffer, maar die kans werd niet benut.

HSC’21 – FC Lienden 1-1 (1-1)