HSC’21 en UNA verdelen de punten terecht

Geplaatst op 21 september 2014 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 portret Stef Ottink  (1)HAAKSBERGEN – Topklasser HSC’21 heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen UNA. Lang leek het erop dat HSC’21 met lege handen kwam te staan, aangezien de gasten uit Veldhoven door treffers van Teun Sebregts en Niek van Boekel op een 2-0 voorsprong kwamen. De Haaksbergenaren rechtten echter de rug en trokken de stand gelijk door doelpunten van Stef Ottink (foto) en Bas ter Hogt. Door het gelijke spel staat HSC’21 op de vijftiende plaats in de Topklasse.

Door de 8-1 nederlaag van afgelopen seizoen, waren de Haaksbergenaren gebrand op revanche. Dat was terug te zien in de openingsfase, want Mart Schutten en Bas ter Hogt kregen binnen tien minuten de kans om de score te openen. Gaandeweg namen de gasten uit Veldhoven echter een overwicht en dat betaalde zich uit in een voorsprong. Teun Sebregts rondde een goede aanval van UNA af in de verre hoek. Vijf minuten later verdubbelde Niek van Boekel de score zelfs door een terecht gegeven strafschop te benutten. Kelvin Veensma vloerde Sebregts in het zestienmetergebied. UNA had wel een licht overwicht, maar een 2-0 voorsprong was een geflatteerde afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Stef Ottink scoorde daarom terecht de aansluitingstreffer met een lob over de doelman van UNA, dat vlak voor rust nog had moeten scoren. Rob Jansen verprutste een honderd procent kans.

In de tweede helft kwam HSC’21 feller uit de startblokken. Aan de hand van aanvoerder Arjan Goorman kregen de ‘Groenwitten’ al snel een strafschop. Goorman schoot de bal tegen de paal, maar Bas ter Hogt gleed alert de gelijkmaker binnen. Diezelfde Ter Hogt had tien minuten later een grote kans om HSC’21 op voorsprong te schieten, maar dat liet de jonge buitenspeler na. In het laatste half uur kregen beide elftallen geen grote kansen meer, hoewel het constant spannend bleef. Achter de defensies lag veel ruimte. Maar HSC’21 en UNA deelden de punten terecht.

HSC’21 – UNA 2-2 (1-2)
24. Sebregts 0-1, 29. N. van Boekel 0-2 (strafschop), 32. Ottink 1-2, 47. Ter Hogt 2-2.