Dinsdag 16 april 2024

HSC’21 laat Quick bijna ontsnappen, maar slaat toch toe

Geplaatst op 2 september 2018 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC’21 maakte het zichzelf tegen het Haagse Quick bijzonder lastig. Tegen tien tegenstanders werd een 2-0 voorsprong weggegeven. In blessuretijd wisten de Haaksbergenaren de zaak alsnog recht te zetten.

Rood in de achtste minuut voor Bouyaouzan zette HSC’21 al vroeg in de wedstrijd in het spoor van de overwinning. Tom ter Hogt en Diego van der Weide zorgden ervoor dat er geen vuiltje aan de lucht leek. Voetballend beter en met genoeg kansen om meer afstand te nemen, leek HSC een fijne middag te hebben. Maar nog voor rust verkleinde Van der Heiden de voorsprong.

Na rust gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, terwijl HSC een duidelijk mindere fase had. Gevolg was dat de tien steeds meer gingen geloven dat er tegen de elf wel degelijk iets mogelijk was. Helemaal toen Boshoff na een uur gelijk maakt. HSC leek daarmee twee punten te gaan verspelen, want de tijd verstreek zonder dat de Haaksbergenaren in staat waren de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Vlak voor tijd viel alles toch de kant van HSC op. Invaller Wessel Witbreuk zorgde met de 3-2 ervoor dat zijn ploeg alsnog de volle winst pakte. Dat Tom ter Hogt er vlak voor tijd de eindstand op 4-2 bepaalde, maakte de zege alleen nog maar mooier.

HSC’21 – Quick Den Haag 4-2 (2-1)
Score: 25. T. ter Hogt 1-0, 30. Van der Weide 2-0 (pen.), 35. Van der Heiden 2-1, 61, Boshoff 2-2, 90+1. Witbreuk 3-2, 90+3  T. ter Hogt 4-2
Rode kaart: 8. Bouyaouzan (Quick)
HSC’21: Brammer, Engberink, Veensma (78. Boelema), Grondman, C.Uguz, Screever, Ottink, B. ter Hogt, T. ter Hogt, Van