HSC’21 na nederlaag hekkensluiter in de topklasse

Geplaatst op 28 september 2014 door   ·   Geen reacties

VVSB-HSC 033 Brammer veroorzaakt stafschopNOORDWIJKERHOUT – De verre uitwedstrijd van HSC’21 tegen VVSB in Noordwijkerhout leverde de ploeg uit Haaksbergen dubbel verlies op. HSC verloor tamelijk kansloos met 4-2 en bovendien moest doelman Jeffrey Brammer na een half uur met een rode kaart van het veld af. Met slechts vier punten uit zes wedstrijden zakt de enige Twentse topklasser daardoor naar de onderste plaats.

HSC’21 begon nog vrij redelijk aan de wedstrijd, had het eerste kwartier een overwicht, maar kwam niet tot grote kansen op treffers. Daarna kwam de thuisclub in haar spel en was het gedaan met de initiatieven van de Haaksbergenaren.  Daar kwam na ruim een half uur voetballen ook nog de rode kaart bij van Brammer die aanvaller Maikey Parami van VVSB onderuit haalde in het strafschopgebied. Jasper Agelink was ook de dupe van deze rode kaart. Hij maakte plaats voor reservekeeper Marin Juresic die als eerste actie de bal uit het net mocht vissen na de geslaagde strafschop van Bas Ruigrok. Kort voor de pauze kreeg HSC nog een meevaller in de schoot geworpen toen Remy Raterink van dichtbij de bal in het doel tikte na slap verdedigen van VVSB.

Nadat Leon van Dijk in de beginfase van de tweede helft nog een bal van Parami van de lijn haalde, was het enkele minuten later wel raak voor de thuisclub. Giovialli Serbony scoorde. De amusementswaarde zakte daarna zienderogen. Beide ploegen kwamen niet tot aanvaardbaar spel. Parami scoorde 3-1 en 4-1 en in de slotfase bepaalde invaller Niels Rupert de eindstand op 4-2, maar HSC was toen allang kansloos voor een gelijkspel of meer.

VVSB – HSC’21 4-2 (1-1)
35. Ruigrok (penalty) 1-0, 44. Raterink 1-1, 48. Serbony 2-1, 68. Parami 3-1, 87. Parami 4-1, 89. Rupert 4-2.

Scheidsrechter: C. Mulder
Gele kaarten: vdSlot (VVSB), Agelink (HSC)
Rode kaart: Brammer (HSC)

Opstelling HSC: Brammer; Van Dijk, Grondman, Agelink (36. Juresic), Veensma (77. Ter Hogt); Schutten, Goorman, Soumaoro (73. Rupert), Nieuwboer; Ottink, Raterink.