Donderdag 18 april 2024

HSC’21 verder in KNVB-beker, SVZW en Quick’20 uitgeschakeld

Geplaatst op 24 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

knvbbekerGOUDA/LANDGRAAF/OLDENZAAL –  De tweede voorronde van de KNVB-beker kende drie Twentse deelnemers. Met HSC’21, SVZW en Quick’20 was Twente goed vertegenwoordigd in het bekertoernooi. Daar kwam vanavond een einde aan. Slechts HSC’21 wist het hoofdtoernooi te bereiken, waar ook Heracles Almelo en FC twente instromen. Voor SVZW en Quick’20 betekende de tweede voorronde het eindstation.

Jodan Boys – SVZW  3-0 (3-0)
SZVW bleek in Gouda niet opgewassen tegen Jodan Boys. Voor rust nam de thuisploeg al snel afstand van de Wierdenaren. Jodan Boys kwam binnen het kwartier op voorsprong, door een doelpunt van  Leroy Brank. Na een half uur zorgde Fanny Waandels voor de 2-0. SVZW bleek duidelijk niet opgewassen tegen de thuispoeg en mocht van geluk spreken dat het halverwege pas 3-0 stond. Die derde treffer kwam van Ellioty Patinama.

Na rust geloofde Jodan Boys het wel en speelde het de wedstrijd eenvoudig uit. Van de kant van SVZW werd er ook niet meer geprobeerd nog iets aan de achterstand te doen, waardoor het duel als een nachtkaars uitging.

Schaesberg – HSC’21 2-3 (1-2)
In een spannende wedstrijd lukte het HSC’21 om zich te ontdoen van Schaesberg. In de eerste helft duurde het lang voordat er werd gescoord. Pas in de laatste fase was het HSC’21 dat de ban brak. De bezoekers kwamen op voorsprong via Stef Ottink en een minuut later verdubbelde Joost Screever op schitterende wijze de marge: 0-2. Vlak daarna kwam de aansluitingstreffer van Schaesberg op naam van Danny Latten.

Na rust ging het duel opnieuw gelijkop, zonder dat er in de stand verandering kwam. Tien minuten voor tijd leek Bas ter Hogt de wedstrijd in het slot te gooien door de 1-3 te scoren. Een benutte strafschop van opnieuw Latten bracht de spanning terug. De Limburgers zetten alles op alles, maar slaagden er niet meer in op gelijke hoogte te komen. Daardoor is het HSC’21 dat zich plaats voor het hoofdtoernooi.

Quick’20 – JVC Cuijck 1-3 (0-1)
In Oldenzaal bleef het lang spannend. JVC Cuijck kwam na een kwartier spelen op voorsprong, door een treffer van Gianluca Maria. Deze stand bleef lange tijd ongewijzigd. Quick’20 zette steeds meer druk naar voren, om zo de gelijkmaker te forceren. Die tactiek bleek te werken, want tien minuten voor tijd was het Danny Oude Lashof die Quick’20 op gelijke hoogte bracht. De Oldenzalers wilden meer en probeerden het winnende doelpunt te maken. Dat lukte niet. Terwijl iedereen er van uit ging dat een verlenging zou volgen, sloeg JVC Cuijck alsnog toe. Ver in blessuretijd scoorden  Ilias Zaimi en wederom Gianluca Maria. Daardoor bereikten de bezoekers de volgende ronde.