Woensdag 24 april 2024

HSC’21 verliest en Quick’20 wint, en beide met 2-0

Geplaatst op 12 maart 2017 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – In de derde divisie wist HSC’21 niet te verrassen, want de ploeg liet zich op bezoek bij Hercules inpakken. Hercules won met 2-0. Voor de Oldenzaalse derde-divisionist Quick’20 dezelfde uitslag, maar dan in het voordeel van de ploeg van Vondersweijde; de tegenstander HBS werd met een 2-0 nederlaag weer terug naar Den Haag gestuurd. Quick’20 staat nu vierde en HSC’21 met tien punten minder tiende.

Quick’20 was flegmatieker, gewiekster en eigenlijk gewoon beter dan HBS, zelfs met een man minder (na heenzending van Niels Leemhuis vanwege een tweede gele kaart in de tweede helft) en had daarom alle recht op de overwinning, die al in de eerste helft vorm kreeg dankzij doelpunten van Mart Schepers en Rens van Benthem. In het tweede bedrijf konden de Oldenzalers de situatie eenvoudig consolideren, ook met tien man. Bij het opmaken van de balans van dit weekend staat Quick op de vierde plek, wat weinigen voor aanvang van dit seizoen voor mogelijk hadden gehouden, toen de ploeg van trainer René Nijhuis kantje-boord promoveerde.

HSC’21 in mineur

HSC’21 maakte de stap naar de nieuwgevormde derde divisie makkelijker, zij het ook in een laat stadium, maar moet genoegen nemen met een plek in de grote grijze middenmoot. De nederlaag tegen Hercules door twee Utrechtse doelpunten na de theepauze, waarvan de tweede bij het scheiden van de markt. HSC’21 deed lang gewoon mee, creëerde zelfs de beste kansen, maar de bal wilde er niet in. Eén fout in de tweede helft, een misverstand in de defensie, leidde tot de achterstand, wat voor trainer Eddy Boerhof reden was Postma en Annouar bij te zetten voor Screever en Ottink, maar het schokeffect bleef uit. Op de valreep scoorde Reijnaers nog een tweede goal voor de statistiek. HSC’21 staat nu tiende met tien punten achterstand op streekgenoot Quick’20.