Donderdag 19 september 2019
Twentesport

HSC wint, Quick profiteert in de degradatiestrijd amper

Geplaatst op 7 april 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – Iedereen die nog geloofde dat HSC’21 in de derde divisie in de problemen zou komen, een theoretische mogelijkheid, weet na vandaag beter, want in Haaksbergen werd OJC met 3-0 terug naar Rosmalen gestuurd.

De zege van de ‘buren’ kwam Quick’20 goed uit, want de Oldenzalers moeten OJC net als HBS onder zich zien te houden in de strijd tegen degradatie. Quick’20 had zelf eigenlijk ook moeten winnen van een mede-laagvlieger Hercules, maar de pot tegen de Utrechters, de nummer vier van onderen, eindigde in een remise, en daar mocht Quick’20 de handen bij mee dichtknijpen.

Hercules-Quick’20 1-1 (1-0)
Of het nou het Andre Paus-effect is of niet, met de nieuwe trainer André Paus langs de lijn (interim-trainer na het congé voor Michel Steggink wegens puntengebrek en degradatiegevaar) wist Quick vanmiddag op sportpark Voordorp ondanks matig voetbal eindelijk een punt bij te schrijven. Het werd bij Hercules, ook een van de mindere broeders in de derde divisie, uiteindelijk 1-1. In de rust stond de Oldenzaalse brigade nog met 1-0 achter door een makkelijk weggeven goal van Jeffey Vlug. Dat was verdiend, maar sterkhouder Jan Willem Kamp bracht zijn ploeg na rust langszij. Op de ranglijst blijft Quick’20 één na laatste staan, met alleen HBS achter zich.

HSC’21-OJC Rosmalen 3-0 (1-0)
Uiteraard kwam Rosmalen voor minimaal één punt en de ploeg was in Haaksbergen in zijn stugheid met een ijzeren gordijn redelijk standvastig, maar vlak voor de thee scoorde Diego van der Weide de bevrijdende 1-0, waarna in het tweede bedrijf de voor Caglar Uguz ingevallen Mika Schrijver binnen vijf minuten de rustgevende 2-0 voor zijn rekening kwam, waarna Stef Ottink zijn voetbaltechnische ereboog spande met een lob en daarmee de op 3-0 liet noteren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief