Zaterdag 20 april 2024

HVV Tubantia blijft eersteklasser na een lesje effectiviteit

Geplaatst op 2 juni 2016 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

HENGELO – De druk was vanavond net iets te groot voor HVV Tubantia, want in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse van het zondagvoetbal kreeg het team op het eigen sportpark De Bijenkorf in Hengelo een enorme dreun te verwerken door, zij het geflatteerd, afgetekend van Rohda Raalte te verliezen: 0-3. Afgelopen weekend werd in Raalte al met 2-1 verloren en dus kan het promotieboek met een klap dicht.

Het pleit werd in feite binnen vijf minuten beslecht, want in de 45ste minuut scoorden de bezoekers de 0-1 door Saba Gwedelidze en daarna snel de 0-2 door Jelko Wiefferink. Doing!

Deze mentale mokerslag kwam de thuisploeg niet meer te boven. Na de derde treffer van de gasten uit Raalte, weer door de lepe Wiefferink, viel het doek voor de ploeg van de vertrekkende trainer Marcel Degenaar, die overigens qua voorwaartse druk dominant was, maar een lesje in ‘professionele’ effectiviteit kreeg.

Rohda Raalte heeft nog een dubbelfinale te gaan om in de hoofdklasse te blijven. Er moet dan over weer twee wedstrijden worden gewonnen van SJC, net als HVV Tubantia een eersteklasser met hoofdklassepretenties komende zondag in Noordwijk en een week later in Raalte.