Zaterdag 20 april 2024

HVV Tubantia vergeet te winnen, TVC’28 verliest ruim

Geplaatst op 25 januari 2016 door   ·   Geen reacties

yarbug vist  doelpunt voetbalHENGELO/NIJMEGEN – De Twentse zondageersteklassers hebben geen goed gevoel overgehouden aan hun eerste duel na de winterstop. HVV Tubantia pakte weliswaar een punt tegen concurrent Longa’30, maar wist de vele kansen niet te benutten. TVC’28 verloor met 3-0 bij Orion en de thuiswedstrijd van De Zweef tegen NEC werd afgelast.

HVV Tubantia – Longa’30 1-1
Tubantia mocht het in de eerste wedstrijd na de winterstop direct opnemen tegen de nummer twee van de competitie – waar het zelf derde stond – en kwam daarin goed uit de startblokken. Al na negen minuten nam spits Hugo ter Hedde de openingstreffer voor zijn rekening, door op de rand van het zestienmetergebied met een fraai wippertje de sliding van de uitkomende keeper te ontwijken en de bal vervolgens in het lege doel te schieten. De thuisploeg kreeg vervolgens, vooral in de eerste helft, vele kansen om de score uit te breiden, maar liet dat na. De bezoekers uit Lichtenvoorde profiteerden daar optimaal van en maakten tien minuten voor tijd gelijk via Jurgen Wiegerinck, die bij de tweede paal kon binnen schieten, nadat een voorzet niet goed werd verwerkt door de Hengelose defensie. Daardoor hielden beide ploegen een punt over aan het treffen en zakt Tubantia naar de vierde plek.
Ter Hedde 1-0, Wiegerinck 1-1

Orion – TVC’28 3-0
TVC’28 mocht op bezoek in Nijmegen bij Orion en begon juist minder goed aan het duel. Na slechts 39 seconden spelen, opende de thuisploeg al de score en de 2-0 volgde twintig minuten later. In de tweede helft stelde TVC nog enigszins orde op zaken door initiatief te nemen en enkele kansen te creëren, maar scoren deed de ploeg van Douwe Jansen niet. Omdat Orion dat nog wel eenmaal deed, was de eindstand 3-0 en daardoor blijft het twaalfde.
Van Gelder 1-0, Loen 2-0, Jilesen 3-0