Dinsdag 23 april 2024

Jordi Kamphuis schiet Quick’20 langs tien man van De Bataven

Geplaatst op 14 september 2014 door   ·   Geen reacties

Jordi Kamphuis - hoa - CF4A0494OLDENZAAL – Quick’20 heeft haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op sportpark Vondersweijde was de formatie van trainer Rene Nijhuis, mede door drie goals van Jordi Kamphuis, met 4-1 te sterk voor De Bataven. Quick speelde bijna zeventig minuten lang met een man meer, doordat Bataven-verdediger Roderik Luitjes er met een discutabele rode kaart vanaf werd gestuurd.

Het scheelde niet veel of Quick’20 had een droomstart te pakken. Jeugdexponent Reuven Niemeijer kon de bal na enkele seconden al over de Bataven-doelman heen koppen, maar een Gendtse verdediger wist op de doellijn nog redding te brengen. Er gebeurde veel in de beginfase, beide ploegen creëerden kansen, maar vooral Niemeijer had zijn vizier niet op scherp en doelman Laurens Ensink liet zien een prima vervanger te zijn voor de geschorste Gijs Krukkert.

Waar de Oldenzaalse formatie vorige week zelf nog na twintig minuten met tien man kwam te staan, viel de rode kaart ditmaal aan de andere kant. Bataven-verdediger Roderik Luitjes werd verweten een duw uitgedeeld te hebben ten opzichte van Jordi Kamphuis, terwijl de bal al weg was. Op advies van de grensrechter werd de rode kaart uitgedeeld. De bezoekers lieten zich echter niet gek maken, want nog geen tien minuten later kwamen ze op 0-1. Spits Evert Römer kon vrij inkoppen na een voorzet vanaf rechts.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Jeroen Visscher zette vanaf de linkerkant de bal laag voor en Kamphuis kon de bal simpel in de verre hoek schuiven. Direct na rust viel zelfs de 2-1. De thee had Niemeijer blijkbaar goed gedaan, want hij kopte bij de eerste de beste mogelijkheid de bal tegen de touwen. De tweede helft was aan beide kanten van mindere kwaliteit en dat leverde dan ook minder kansen op. Na een kleine zeventig minuten schoot Kamphuis uit het niets van afstand de 3-1 achter de Bataven-doelman en was de wedstrijd gespeeld. Door een goal van diezelfde Kamphuis liep Quick nog uit naar 4-1 en kon het de wedstrijd, ondanks wat kansjes over en weer, gecontroleerd uitspelen.

Domme actie
Jordi Kamphuis was niet alleen met zijn drie goals belangrijk voor de ploeg, ook was hij betrokken bij de rode kaart, die bepalend was voor het verdere verloop van de wedstrijd. ‘Terwijl de bal al weg was komt die verdediger op me af en geeft me een duw,’ vertelt hij na de wedstrijd. ‘Er is verder niet geslagen of iets dergelijks, maar het was gewoon een domme actie. Soms kom je er mee weg, deze keer niet.’ Toch is Kamphuis wel bereid om bij de scheidsrechter nogmaals zijn verhaal te doen. ‘Ik ga er straks wel even heen om misverstanden met de code te voorkomen. Er hoeft wat mij betreft geen zware straf op te komen.’

Jordi Kamphuis - hoa - CF4A0401De sluwe spits is vooral gewoon blij met de zege en zijn goals. ‘Ik speelde vandaag best ongelukkig, maar waar heb je het dan eigenlijk over als je drie goals maakt. Dit is een opsteker voor het team en een verdiende overwinning.’

Quick’20 – De Bataven 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 31. Römer 0-1, 44. Kamphuis 1-1, 46. Niemeijer 2-1, 67. Kamphuis 3-1, 76. Kamphuis 4-1
Gele kaarten: Beijer (De Bataven)
Rode kaart: 23. Luitjes (De Bataven)
Opstelling Quick’20: Ensink; Kuipers, Damhuis, Snelders, Keizer; Lohuis, Weusthof (68. Stolker), Niemeijer; Eulderink (72. Van Benthem), Kamphuis (77. Borghuis), Visscher

Foto’s: Herman Oude Alink