Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Laatste loodjes voor klassenbehoud DETO en De Zweef

Geplaatst op 12 juni 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL/VRIEZENVEEN – In de laatste finales van het seizoen in de top van het Twentse topamateurvoetbal vechten DETO uit Vriezenveen en De Zweef uit Nijverdal voor lijfsbehoud in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal respectievelijk de eerste klasse van het zondagvoetbal. Beide wedstrijden zijn op neutraal terrein.

DETO neemt het vanaf half drie op sportpark Norschoten in Barneveld op tegen Sliedrecht. De Zweef reist naar sportpark De Voorwaarts in Apeldoorn voor een beslissend treffen tegen WAVV uit Wageningen.

DETO
DETO, dat op de laatste dag van de competitie directe degradatie uit de hoofdklasse voorkwám door van WHC te winnen, bond vervolgens afgelopen week in Zeeland de runner-up Kloetinge aan de zegekar. Op de site van de Vriezenveners staat dat al ‘een prestatie van formaat’ mag heten dat DETO zover is gekomen. Vorig jaar promoveerden de rood-zwarten als de nummer vijf van de eerste klasse naar de hoofdklasse, met de kampioen SVZW, maar de Wierdenaren degradeerden onlangs rechtstreeks. DETO haalde de nacompetitie en kan zich door van Sliedrecht te winnen gewoon handhaven. Sliedrecht won gisteren met 5-2 van Roda’46 uit Leusden. Het doel is met zes volle supportersbussen naar Barneveld af te reizen .

De Zweef
Een dag later reist De Zweef af naar de accommodatie van WSW in Apeldoorn voor het cruciale treffen met WAVV, dat om twee uur begint. Deze tegenstander is bekend, want een mede-eersteklasser. Beide ploegen rekenden af met twee periodekampioenen uit de tweede klasse. Zo won De Zweef van de streekgenoten Bon Boys uit Haaksbergen en Achilles’12 uit Hengelo. In de competitie eindigde De Zweef op de voorlaatste plek en WAVV één plaatsje hoger. Alles wijst erop dat het erom gaat spannen. Niet alleen eindigden beide clubs kort bij elkaar op de ranglijst, zo wonnen ze in de onderlinge wedstrijden beide een keer en dan ook nog met dezelfde cijfers. Bij de ontmoeting in Wageningen zegevierde de thuisclub met 3-2 en op het sportpark Gagelman was De Zweef met dezelfde cijfers de winnaar.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief