Quick’20 haalt nacompetitie: ‘Maar we hebben nog niks’

Geplaatst op 1 mei 2016 door   ·   Geen reacties

Quick'20 overwinning  2015-11-08 Quick'20 - Rigtersbleek - 4-0 - hoa (90)HOORN – Quick’20 heeft zondagmiddag door een overwinning te boeken op Hollandia de derde plek veilig gesteld. De uitwedstrijd in Hoorn werd met 2-1 gewonnen en dus komt de ploeg van Rene Nijhuis uit in de nacompetitie, waar het om promotie mag gaan voetballen.

De zwarthemden kwamen bij Hollandia, dat nog om lijfsbehoud knokt, al vroeg op achterstand door een doelpunt van Oussama Ahrouch. Ruim tien minuten later maakte Quick’20-aanvaller Rens van Benthem echter alweer gelijk, waarna rechtsbuiten Dani Korkis vlak voor rust de tweede Oldenzaalse treffer liet aantekenen. In de tweede helft kreeg Quick kansen om de score uit te breiden, maar daar slaagde het niet in. Kort voor tijd kreeg de thuisploeg nog een uitgelezen kans om de stand gelijk te trekken, maar Stefan Dol kopte langs de verkeerde kant van de paal.

Quick’20 zal mede door deze overwinning minimaal op de derde plek eindigen en is daardoor zeker van nacompetitievoetbal. ‘Als team zijn we natuurlijk trots dat we dit hebben bereikt’, vertelt doelpuntenmaker Rens van Benthem (nummer 9 op de foto). ‘Aan de andere kant hing het al een tijdje in de lucht. We hebben alleen nog niks en nu Juliana kampioen is, kunnen we ons volledig richten op de twee belangrijkste wedstrijden die nog gaan komen in de nacompetitie.’

Hollandia – Quick’20 1-2 (1-2)
Scoreverloop: 3. Ahrouch 1-0, 16. Van Benthem 1-1, 44. Korkis 1-2