Donderdag 18 april 2024

Negental van HSC’21 weet toch nog te winnen van OFC

Geplaatst op 4 december 2016 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – In een merkwaardige wedstrijd lukte het HSC’21 om op eigen veld OFC te verslaan. De Haaksbergenaren speelden lange tijd met tien en na rust zelfs met negen man, maar slaagden er toch in de overwinning over de streep te trekken.

Het eerste belangrijke moment in het duel tussen HSC’21 en OFC gebeurde in de twaalfde minuut. Cenk Uguz kreeg na een opstootje rood, waardoor meteen duidelijk was dat de ploeg uit Haaksbergen tachtig minuten in een ondertal situatie zou verkeren. Opvallend genoeg was het verschil in personele bezetting nauwelijks zichtbaar. Waar OFC een speler meer had, liepen de Haaksbergenaren een stapje harder en kregen misschien nog wel de beste mogelijkheden.

Toen Stef Ottink kort na rust de stand op 1-0 bracht, leek er sprake van een kleine stunt, want het tiental kwam zeker niet onverdiend op voorsprong. Toen vervolgens ook Caglar Uguz rood kreeg en de scheidsrechter OFC een strafschop toekende, leek het alsnog een lastige middag te worden voor de Haaksbergenaren. De strafschop bleef evenwel onbenut, waardoor HSC een morele opsteker kreeg.

De resterende negen spelers wisten vervolgens de  overwinning over de streep te trekken en leverden daarmee een bijzonder knappe prestatie.