Donderdag 25 april 2024

Noaberhulp van de drie Twentse ploegen in hoofdklasse

Geplaatst op 4 mei 2019 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – De ene hoofdklasser uit Twente hielp vandaag de andere, want met de winst van SVZW op WHC was DETO gebaat en met het gelijkspel van DETO bij koploper SDC Putten was Excelsior’31 in de wolken.

Het kostte veel moeite, maar uiteindelijk lukte het Excelsior’31, een minuut of vijf voor het einde, toch de muur van SDC Putten te slechten, waardoor de Rijssenaren alsnog wonnen, dik verdiend, waardoor ze in de race voor het kampioenschap blijven. DETO koesterde bij koploper een belangrijk punt in de strijd om aan degradatie te ontkomen en was na afloop ook gelukkig met de zege die SVZW boekte op WHC.

Excelsior’31-SDC Putten 1-0 (0-0)
De overwinning van de thuisploeg was meer dan verdiend, want er was slechts één ploeg die voetbalde en dat was de thuisformatie van trainer Peter Wesselink. Putten kwam puur naar Rijssen om tegen te houden en deed geen serieuze poging om te voetballen, laat staan om een doelpunt te maken. Het was tien man achter de bal wegrossen dat leer. Excelsior’31 moest winnen om in de race te blijven om d titel in de eerste klasse. De aanvallende instelling werd vijf minuten voor het eindsignaal beloond toen een vloeiende aanval door Michel Gerritsen Mulkes met een kanonskogel tot doelpunt werd verheven, waarmee het recht zegevierde.

Sparta Nijkerk-DETO 1-1 (0-0)
Kai Wesselink rondde halverwege een aanval van de gasten af en kreeg, onder meer door kansen van Kevin Peppels mogelijkheden op meer, al nam de druk van de koploper wel toe. Gaandeweg mo mocht DETO de handen dichtknijpen en daarbij keeper Anthony van Zaltbommel aan de borst drukken, want hij werd de beste Vriezenvener, onder meer door te voorkomen dat Donny van der Wal zou scoren, maar ook hij kon een kwartier in de tweede helft niet voorkomen dat Oskar van Logtestijn een voorzet vanaf de achterlijn van Janic Makizodila binnenwerkte.

WHC-SVZW 2-3 (1-2)
In theorie kan SVZW de nacompetitie nog halen na de tweede zege op rij, maar de praktijk zal waarschijnlijk uitwijzen dat de wederopstanding te laat is. Yoshua ter Avest en Frank Smit zetten de Wierdenaren in de eerst helft op voorsprong, maar op slag van rust deed Jochem Oude Booijink, voormalig speler van DOS’37, iets terug voor WHC, dat trouwens ook nog grote zorgen heeft als het gaat om lijfsbehoud in de eerste klasse. Frank Smit bracht de afstand tien minuten voor rust terug tot twee en weliswaar scoorde Mitchel Dijkhof nog 2-3, maar verder liet SVZW het niet komen.