Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

ON en PH

Geplaatst op 21 april 2019 door   ·   Geen reacties

In het amateurvoetbal heeft Almelo al vele jaren twee paradepaardjes. In het noorden van de stad speelt PH en in het zuiden speelt ON. Het zijn kerngezonde verenigingen, met een prima structuur, grote potentie en een ledenaantal ruim boven de duizend. Er zijn meer amateurvoetbalclubs in Almelo, noem AVC Heracles (de moeder van de huidige eredivisionist), Luctor et Emergo, La Première, SV Almelo, DRC’12, MVV’29 en -sinds de inlijving van Bornerbroek – de club met deze naam.

De rooms-katholieke voetbalvereniging Prins Hendrik en de christelijke voetbalvereniging Oranje Nassau zijn de vaandeldragers, met veruit de meeste jeugd en met de beste resultaten bij de eerste elftallen. Het zijn in de amateursector de grootmachten van het stedelijke voetbal, met een rijke historie en ook met een vertrouwenwekkende toekomst. Voor enig niveau moest je naar het sportpark in de Schelfhorst waar PH voetbalt of naar het sportcomplex Ossenkoppelerhoek waar ON zijn wedstrijden speelt.

Qua prestaties bevonden beide eerste elftallen zich de afgelopen jaren in een dalende lijn. Die leek bij ON vorig jaar te worden doorbroken, want onder trainer Pierre Bokma promoveerden de oranjehemden soeverein naar de tweede klasse. Helaas bleek dit een groot misverstand, want het eerste elftal was dit weekend de eerste degradant in het Twentse zaterdagvoetbal. Kennelijk is de derde klasse het hoogst haalbare voor deze club. Een harde conclusie, maar dat is de waarheid vaker: bikkelhard.

PH koos een andere route, want besloot vorig jaar van de zondag naar de zaterdag over te stappen. Dat doen meer clubs. De spelers willen vrijdag- en zaterdagavond uitgaan en plezier maken, maar dan komt een wedstrijd op zondag ongelegen. En dus speelden de geel-zwarten van trainer Roy Bouck dit seizoen op zaterdag. Ze moesten in de vierde klasse beginnen en werden met twee vingers in de neus kampioen. We verheugen ons nu al op de clashes tussen PH en ON in het volgende voetbalseizoen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief