Zaterdag 20 april 2024

Onterecht rood kost HSC’21 de wedstrijd

Geplaatst op 2 december 2018 door   ·   Geen reacties

DONGEN – Na afloop was iedereen het er over eens, de rode kaart van Maikel Boelema was onterecht, want begaan buiten het strafschopgebied. Met tien man lukte het de Haaksbergenaren niet wat van de wedstrijd te maken, met een 4-0 nederlaag tot gevolg.

Nadat de eerste 30 minuten verliepen zonder dat beide ploegen het verschil wisten te maken, had de scheidsrechter een grote rol in het vervolg. Thomas Schilders werd door Maikel Boelema onderuit werd gehaald. Een overtreding die bestraft diende te worden, maar begaan op de rand van het strafschopgebied en dus geen directe rode kaart en strafschop, zoals nu gebeurde. Hoewel Jeffrey Brammer de strafschop wist te keren, zorgde de ondertal situatie ervoor dat HSC niet meer in de wedstrijd kwam. Mitchell van der Stappen zette Dongen voor rust op voorsprong.

Na de hervatting kreeg Dongen opnieuw een penalty. Jan Gerrits schoot raak. Robin de Man bracht de stand op 3-0 en Mart van Bree de eindstand vlak voor tijd op 4-0. Door de nederlaag moet HSC weer nadrukkelijk naar beneden gaan kijken, want de staartploegen komen dichtbij de Haaksbergenaren in de buurt.

Dongen – HSC’21 3-0 (1-0)
Score: 38. Van der Stappen 1-0, 54. Gerrits 2-0 (pen.), 65. De man 3-0, 89. Van Bree 4-0
Rode kaart: 35.Boelema (HSC’21)
HSC’21: Brammer, Boelema, Grondman, Derksen, Engberink (81. Veensma), Cenk Uguz, Babuloglu, Bas ter Hogt, Van der Weide, Witbreuk (73. Caglar Uguz), Ottink (80. Hanna).