Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Opnieuw dure nederlagen voor Excelsior’31 en DETO

Geplaatst op 21 september 2019 door   ·   4 Reacties

RIJSSEN – In een balsturige wedstrijd verloor Excelsior’31 op de eigen Koerbelt vanmiddag met 2-3 van Harkemase Boys. In de derde divisie staat de Rijssense club nu in de onderste regionen. Als de ploeg in het vervolg begint zoals het vandaag een kwartier voor tijd ging voetballen, zit stijging op de ranglijst er wel in.

Ook voor DETO was er, één etage lager, verlies, want op Urk maakten de vissers kort voor tijd de enige en derhalve beslissende goal. De ploeg uit Vriezenveen lijkt op weg om het net zo zwaar te krijgen als vorig seizoen toen het rood-zwarte hachie in de hoofdklasse maar nét kon worden veiliggesteld.

Excelsior’31-Harkemase Boys 2-3 (0-1)
In de eerste uur liet Excelsior’31 zich helemaal zoek spelen door een uitgekookte ploeg van Harkemase Boys. De eerste helft begon voorzichtig van beide kanten en was een farce en dat de Friese jongens slechts één keer scoorden mocht een wonder heten. De goal na een klein half uur was de perfecte mix van geluk en gogme: een schot van een meter of 25 dat onhoudbaar in de kooi verdween. Na de onderbreking voor thee liepen de blauwboys verder uit, want zo ongeveer vanaf de hervatting tikte het team uit Harkema zich naar 2-0. Een voorzet van Curty Gonzales werd doorJari Slort binnengekopt. Excelsior’31 leek er lessen uit te trekken en Boy Boeloerditi ‘regelde’ de aansluitingstreffer, maar toch ging het weer mis. Berwout Beimers herstelde het verschil van twee. De trainers gingen, zoals dat heet, tactisch wisselen. Zo bracht oefenmeester Peter Wesselink toen pas, met nog een kwartier te gaan, de buiten de basis gehouden goalgetter Hakim Ezafzafi, die nadat Derian Reinders ten tweede male de Rijssenaren een aansluitingstreffer bezorgde bijna een punt redde, maar hij knalde op de lat.

Urk-DETO 1-0 (0-0)
Op het sportpark De Vormt zat het DETO vanmiddag niet mee, want de ploeg van de van Rigtersbleek overgekomen oefenmeester Otto Krabbe ging bij het scheiden van de markt tegen de vlakte. Eén minuut voor het eindsignaal scoorde Jelle de Boer de winnende treffer. De formatie uit Vriezenveen was op Urk voetballend niet de mindere van de vlootbrigade, maar miste kansen en ontbeerde een goede dag van Vrouwe Fortuna. Uiteraard was er na afloop zeefruit, die smaakte goed, maar naar het woord van de grote wijsgeer Kniertje werd de vis door de bezoekers sportief gezien duur betaald. De ‘oude nieuwkomer’Ferdi ter Avest en good old Kevin Aman hadden in de loop van de wedstrijd wel de mogelijkheden gekregen, maar lieten ze vervolgens liggen. Door de overwinning stijgen de Urkers met elf punten uit vier duels naar de vierde plaats. Staphorst, de club waar DETO-speler Ferdi ter Avest vorig seizoen nog voor is koploper, heeft net zoveel punten, maar gaat door een beter doelsaldo aan de leiding. DETO is één van de clubs met nul punten, net als De Dijk, en laat nou deze Amsterdamse formatie komende zaterdag in Vriezenveen de eerstvolgende tegenstander zijn.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Karel says:

  Als deze trainer ook woensdag verliest in Dongen is er maar 1 optie: wieberen. Donderdagmorgen was de opstelling al bekend en zou er geen enkele Rijssenaar in de basis staan vandaag ware het niet dat door blessures dit niet het geval was. Lucas van Beek had gewoon vanaf het begin moeten spelen . Helaas zsm afscheid nemen van deze Pipo

  • Pieter says:

   Klopt Karel. Als je jonge spelers toevoegd aan je selectie, moet je ook het lef hebben ze op te stellen. Maar Wesselink heeft nog geen (jeugd)speler beter gemaakt. Ten Bolscher, Veldkamp, de inmiddels gestopte Ligtenberg, Smoes, Kamphuis (vorig seizoen) etc. Ze krijgen geen enkele kans. Je kan beter je elftal overhoop gooien en de gevestigde namen laten spelen. Maar roep niet te hard. De Jannemannetjes met de lange teentjes staan klaar om je op de vingers te tikken.

 2. peter says:

  Dit zal toch niet alleen aan de trainer liggen?

 3. Karel says:

  Jawel want wissels zijn 100% procent te voorspellen bijna altijd eigen jeugd
Archief