Dinsdag 23 april 2024

Overwinning voor Vroomshoop, DETO blijft verliezen

Geplaatst op 11 februari 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Vroomshoopse Boys heeft in de eerste klasse met 2-1 gewonnen van KHC. Voor DETO was er opnieuw een nederlaag. Dit keer op eigen veld tegen FC Zutphen; 0-2 De duels Hulzense Boys – SVZW en De Esch – DOS’37 werden afgelast.

Vroomshoopse Boys – KHC 2-1 (1-0)
Scoreverloop: Scholten 1-0, Olaria 1-1, Kivits 2-1.
In een uiterst spannend duel tegen naaste concurrent KHC uit Kampen heeft Vroomshoopse Boys de drie punten veroverd. In de extremis van dit duel schoot aanvoerder Harold Kivits zijn ploeg naar een 2-1 overwinning. De fraaie treffer in de 94ste minuut op het kunstgras van De Bosrand betekende een zwaar bevochten overwinning op een taaie opponent. In de 15e minuut had Ton Kunst de score geopend. KHC sloeg direct na rust via de geslepen aanvaller Kevin Olaria toe.

DETO – FC Zutphen 0-2 (0-1)
Scoreverloop: Achterkamp 0-1, Bloemendaal 0-2.

Spits Mike Kerr kreeg een dot van een kans in de openingsfase. Hij omspeelde doelman Marijn Sangers, maar miste voor een leeg doel.  Vervolgens was FC Zutphen de betere ploeg.   Huib Achterkamp scoorde na een een corner vlak voor rust de 0-1.   In de 66e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. De DETO verdediging treuzelde achterin om de bal te passen, en daar maakte Mark Bloemendaal handig gebruik van. De slimme Zutphen spits onderschepte de bal, passeerde zijn tegenstander en vloog op de doelman af. Deze werd eveneens op het verkeerde been gezet, waardoor Bloemendaal net voor de achterlijn de bal in het doel kan werken, 0-2.  Het slotoffensief van DETO leverde slechts een kans op. Een vrije trap van Frank Smit ging net over het doel. Aan de andere kant had Niek Bakkerweerd de 0-3 op zijn schoen na een goede pass van Mark Bloemendaal. Maar DETO doelman van Zaltbommel redde knap.  FC Zutphen nam daardoor de drie belangrijke punten mee en bezorgde DETO opnieuw een kater.

Hulzense Boys–SVZW en De Esch–DOS’37 afgelast

FOTOGRAFIE: Erwin Heuver (solostaaltje van Thomas Smedema van Vroomshoopse Boys)