Woensdag 24 april 2024

Overzicht eerste klasse: Luctor boekt eerste zege

Geplaatst op 22 februari 2015 door   ·   Geen reacties

Van-Zutphen-Eric-224x300HENGELO – Luctor Et Emergo heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Het degradatieduel met Rheden eindigde in 3-1 in het voordeel van de Almeloers. Rigtersbleek won na een 2-0 achterstand met 5-2 van De Zweef en TVC’28 verloor, ondanks dat het op voorsprong kwam in Lichtenvoorde, met 4-1 van Longa’30.

Rheden – Luctor Et Emergo 1-3
Een knullig eigen doelpunt van Rhedenaar Mike Meerdink hielp Luctor op weg in Gelderland. Vanaf de strafschopstip zette aanvoerder Danny Jacobs vervolgens zijn ploeg zelfs op 2-0, waarna Rheden-spits Rick Smeenk de spanning weer terug bracht met zijn aansluitingstreffer. Even leek de eerste overwinning van de Almeloers in gevaar te komen, maar in de blessuretijd counterde Luctor via Harm Ligtenberg naar 3-1 en was de eerste driepunter een feit voor de ploeg van trainer Eric van Zuthpen (foto). ‘De opluchting was heel groot,’ vertelt Luctor-verdediger Maik Poelakker. ‘Eindelijk, want de laatste weken waren we er dichtbij, alleen was het dan weer net niet. Het geeft een super gevoel dat het vandaag gelukt is.’
Meerdink (ed) 0-1, Jacobs (pen) 0-2, Smeenk 1-2, Ligtenberg 1-3

Rigtersbleek – De Zweef 5-2
Na 25 minuten spelen in Enschede stond De Zweef door doelpunten van aanvoerder Niels Hegeman en Stijn Klein Robbenhaar al met 2-0 voor tegen Rigtersbleek. Voor rust had de thuisploeg de achterstand echter al omgebogen, doordat Mitchell Zephat (fout van de keeper), Bas Postma (penalty) en Jurrie Stevens (afstandsschot) doel troffen. In de tweede helft was De Bleek de betere ploeg en ging het op zoek naar doelpunten. Zephat maakte uit een scrimmage de 4-2 en Niels Hegeman liet vervolgens na de spanning terug te brengen, door een penalty te missen. Een fout in de verdediging van de Nijverdallers in blessuretijd was uiteindelijk aanleiding voor de vijfde treffer van Rigtersbleek, die op naam kwam van Mike Trap.
N. Hegeman 0-1, Klein Robbenhaar 0-2, Zephat 1-2, Postma 2-2 (pen), Stevens 3-2, Zephat 4-2, Trap 5-2

Longa’30 – TVC’28 4-1
TVC’28 kwam op bezoek in Lichtenvoorde na een kwartier via Stef Roelofs op voorsprong, die een doorgekopte bal van Kelvin Stopel op waarde schatte en bekwaam afrondde. Op slag van rust kwam de thuisploeg echter alweer langszij, toen Maarten Oude Avenhuis een overtreding maakte in het strafschopgebied en Floris Eskes namens Longa de toegekende penalty benutte: 1-1. Na ruim twintig minuten in de tweede helft was het Simon Klein Goldewijk die de oranjehemden uit de Achterhoek via een vrije bal op voorsprong schoot, waarna tien minuten later beide ploegen in dezelfde minuut een rode kaart voorgeschoteld kregen. Longa ging beter met de ontstane ruimte om en breidde via Jeffrey Huizinga en Luc Belterman de score uiteindelijk uit naar 4-1.
Roelofs 0-1, Eskes 1-1, Klein Goldewijk 2-1, Huizinga 3-1, Belterman 4-1