Vrijdag 29 maart 2024

Penterman bezorgt Excelsior’31 een late zege op DUNO

Geplaatst op 6 april 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Zelden moest er zolang op worden gewacht en was de treffer van topscorer Hielke Penterman voor Excelsior’31 zó belangrijk als vanmiddag. De spits scoorde in de dying seconds het enige doelpunt voor de Rijssenaren thuis tegen DUNO uit Doorwerth. En daardoor won de medekoploper met 1-0 en blijft in de race om het titel in de hoofdklasse.

Excelsior’31 verdiende de winst het meest van de twee, want creëerde de meeste kansen en gaf er minder weg, hoewel de gasten uit het andere kasteelstadje ook hun mogelijkheden kregen. Het was niet zo zeer een goede wedstrijd als wel een spannende met twee ploegen die wilde winnen.

Niettemin had de thuisploeg in de eerste helft de meeste gelegenheid om de score open te breken. Zo testte Penterman toen al de kwaliteit van de lat. Na de thee zette DUNO een tandje bij en dat leverde ook mogelijkheden op. Excelsior’31 kwam ook een paar keer door. Het kon alle kanten op. Eén keer werd gescoord, door de Rijssenaren, na dik een half uur, maar het feest ging niet door. Dat feest kon in blessuretijd toch nog plaatsvinden toen een inzet van de voor Amanuel Isa ingevallen Tom Smoes uiteindelijk door Penterman tot een doelpunt werd verlengd.

Excelsior’31 deelt de eerste plek nu met Sparta Nijkerk en laat die twee clubs nu volgende week tegen elkaar spelen. Overigens zijn Urk en het verrassende AZSV op vijf punten achterstsnd nog niet weggespeeld.