Donderdag 14 november 2019
Twentesport

‘Promotie nooit een verplichting geweest, maar nu moet het gewoon gebeuren ’

Geplaatst op 11 mei 2016 door   ·   Geen reacties

IMG_8148HAAKSBERGEN – Voor HSC’21 is de week van de waarheid aangebroken. Maandag wacht de finale met UNA om een ticket naar de Tweede Divisie. De ploeg die wint sluit zich aan bij de beste amateurploegen van het land. Bij een remise moet een beslissingsduel de doorslag gaan geven. Nog geen moment stonden de Haaksbergenaren bij de top 7 dit seizoen, maar dat kan na de laatste speelronde helemaal anders zijn.

Dat de krachtmeting met de Brabanders leeft bij HSC’21 kent geen twijfel. ‘Vanaf zondag zijn we er al mee bezig na het duel met Hercules (1-1, red.) of misschien wel eerder. Het gaat er nu echt om. Dit is ook de mooiste manier om te promoveren in een echte finale’, meent aanvoerder Jordi van Ek.

Geen ramp
HSC’21 speelde zondag met 1-1 gelijk bij Hercules en begint daardoor niet met een voorsprong aan het duel met UNA. Jammer, maar geen ramp, aldus van Ek. ‘We waren beter en hadden moeten winnen, maar aan de andere kant is maandag een wedstrijd opzich. Wij hebben toch geen ploeg die op een puntje kan spelen. Daar wordt het niet altijd beter van.’

Primeur
In alle 27 gespeelde speelronden stond HSC’21 geen één keer bij de top 7. Toch verloren de Groenwitten de hoop op promotie niet. ‘Handhaving was dit seizoen het doel, maar we hebben er stiekem wel op gehoopt. We zijn altijd met een schuin oog naar blijven kijken, omdat de verschillen zo klein bleven. Het is geen verplichting om te promoveren, maar nu we zo dichtbij zijn moet het gewoon gebeuren.’

Topklasse
Dat de verschillen nihil zijn in de topklasse is deels de reden dat promotie nog mogelijk is. Vorige weekend kon HSC’21 nog derde worden, nu is een vijfde plaats nog mogelijk, maar het kan de top 7 voor hetzelfde geld mislopen. ‘Dat is denk ik wel het mooie aan de topklasse. Het maakt niet heel veel uit of je tegen een ploeg uit de top speelt of een ploeg die bij de onderste plekken speelt. Je kunt van elke ploeg winnen maar evengoed verliezen. Dat maakt de competitie mooi’, vindt de aanvoerder.

UNAIMG_8125 (1)
Tegen UNA moet het maandag gebeuren voor HSC’21. Een ploeg waar HSC’21 de laatste jaren geen beste resultaten tegen boekte. In Veldhoven verloor de ploeg van Eddy Boerhof dit jaar met 4-1. ‘Ik kan me ook nog een 1-8 herinneren van twee seizoenen terug. Dit is alleen een wedstrijd op zich enwij gaan van eigen kracht uit. Het is wel een voordeel dat we thuis spelen. Daar verloren we pas één keer dit seizoen en ik hoop op veel publiek. Het zou geweldig zijn om hier te promoveren. Dat gaat voelen als een kampioenschap en wordt een groot feest’, aldus van Ek.

Promotie
De afgelopen twee seizoenen speelde HSC’21 zich pas veilig op de laatste speeldag. Nu kan het promoveren. ‘Voor de club zou het fantastisch zijn om ons te meten met de top van Nederland. Helemaal met onze financiële middelen, ook al houd je het maar een seizoen vol. Zelf heb ik ook al lang niet meer om promotie gespeeld, dus ik heb er zin in.

Foto boven: Jordi van Ek en assistent-trainer Daniël Nijhof vieren de overwinning op VVSB. (Wim Busschers)
Foto onder: Jordi van Ek kijkt toe hoe Robert Wilens HSC’21 in de slotseconde langs VVSB schiet. (Wim Busschers)

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief