Donderdag 18 april 2024

Promovendus Tubantia zet zegetocht voort in Apeldoorn

Geplaatst op 4 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

Tuabntia - Schalkhaar - hoa - CF4A0530ALMELO – HVV Tubantia heeft zondagmiddag haar derde overwinning op rij behaald. In de uitwedstrijd bij WSV werd het 2-1 voor de ploeg van Marcel Degenaar. De andere twee Twentse eersteklassers, De Zweef en TVC’28, verloren hun thuiswedstrijd met een minimaal verschil.

De Zweef – Woezik 1-2
De ploeg van Anton Wennemers ontving koploper Woezik, dat al haar wedstrijden nog in winst had omgezet. Na twintig minuten kwam de thuisploeg op achterstand, doordat Woezik-uitblinker Mo El Haddoutti een voorzet tot doelpunt promoveerde. Tien minuten voor rust kon diezelfde El Haddoutti alleen op De Zweef-doelman Koen Meijerink aflopen en maakte hij zijn tweede treffer: 2-0. Woezik liet zien waarom het de terechte koploper is in de Eerste Klasse E en was beter, maar wist de score niet op te voeren. In blessuretijd kopte aanvoerder Niels Hegeman de 2-1 nog tegen de touwen, maar dicht bij een punt kwamen de Nijverdallers niet meer.
El Haddoutti 0-1, El Haddoutti 0-2, Hegeman 1-2

TVC’28 – NEC 0-1
TVC’28 kwam in eigen huis al vroeg op achterstand tegen de amateurs van NEC. Luuk Rossen bekroonde zijn rush over rechts met het openingsdoelpunt. Vervolgens kregen beide ploegen kansen, maar aan Tubbergense zijde misten inzetten van Maarten Booijink en Kelvin Stopel richting. In de tweede helft ontbraken echter grote mogelijkheden en dus kon NEC simpel stand houden, waardoor TVC’28 genekt werd door het vroege tegendoelpunt. De ploeg van trainer Douwe Jansen staat nu een-na-laatste met drie punten uit vijf wedstrijden.
Rossen 0-1

WSV – HVV Tubantia 1-2
Tubantia verloor haar eerste twee wedstrijden van het seizoen en leek als promovendus een lastig jaar tegemoet te gaan. De wedstrijd bij De Zweef in de derde speelronde bleek echter het kantelpunt, want na die zege (2-1) werd Heino met dezelfde cijfers verslagen en werd zondagmiddag ook WSV aan de zegekar gebonden. Melvin Degenaar (rechts op archieffoto) opende in Apeldoorn de score via een geplaatst schot en ploeggenoot Ekrem Lök verdubbelde vlak voor rust de score. Na een uur deed de thuisploeg wat terug, maar de zege van Tubantia kwam niet meer in gevaar, waardoor de Hengeloërs hun derde overwinning op rij boekten.
Degenaar 0-1, Lök 0-2, Waardenburg 1-2