Geplaatst op 6 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENTER – Opnieuw streed het elitekorps van Enter Vooruit in de eetste klasse van het zaterdagvoetbal voor wat het waard was, maar wederom leverde het niks op, althans geen punten, DOS’37 sleepte in en tegen Scherpenzeel een punt in de wacht.

Op de ranglijst zijn de Vriezenners nu middenmoter en staat de debutant uit Enter nu onderaan, met drie andere nulpunters; gedeelde smart is halve smart en het seizoen duurt nog lang.

Enter Vooruit-Nunspeet 1-2 (1-0
Een laat doelpunt van de Nunspeters betekende dat de volle buit meeging in de bus richting de Veluwe. Vier minuten voor tijd schoot Lars van de Wetering de winnende goal binnen, waarna de gasten overgingen op slowmotionvoetbal. Daarmee kreeg Enter Vooruit op de eigen Werf eigenlijk te wenig, zeker op basis van gedrevenheid en spelbeleving. De ploeg van trainer Peter Schulte ging furieus van start (al kreeg Nunspeet daatdoor ook ruimte en kansen( en kwam verdiend op voorsprong door een pegel van hier naar de man met de voetkracht Sietse Velten. In de tweede helft was Nunspeet voetballend de beste ploeg, wat een minuut of twintig voor het einde leidde tot de gelijkmaker van Patrick Pluim. Enter Vooruit zette vervolgens alle zeilen bij om het gelijkspel over de streep te trekken, wat dus niet lukte.

Scherpenzeel-DOS’37 1-1 (1-0)
Met het punt kon DOS’37 aan het eind goed leven.Tegen een makkelijker voetballend Scherpenzeel stelde DOS’37 vooral in de laatste linie een blokkendoos op. Het kon niet voorkomen dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten, want de Vriezenveense verdediging was niet beatand tegen de individuel klasse van Omae Riani die na ruim een half uur de 1-0 liet noteren. In de tweede helft moest DOS’37 komen en dat gebeurde ook. Een aantal voorwaartsen miste enkele opgelegde kansen, maar ook Scherpenzeel bleef jagen op, want wilde de besissende tweede goal, doch DOS-keeper Patrick Nitert was in goeden doen. Uiteindelijk was het Marc Meier die een klein kwartier voor het eindsignaal de verlossende 1-1 voor zijn rekening nam, waarmee DOS’37 alles bij alles tevredn zal en mag zijn.