Donderdag 28 maart 2024

Quick’20 – Achilles 1894 5-2 (1-2) – Analyse door Robert ten Wolde

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Karlo Borghuis sl‘Quick’20 heeft in een mooie pot voetbal een volkomen terechte overwinning gepakt. De Oldenzalers waren negentig minuten lang beter dan de gasten uit Assen en konden ondanks een achterstand bij rust, het tij terecht keren.

Quick probeerde vanaf de aftrap veel druk uit te oefenen op de Assense defensie. Dat lukte aardig, maar bij balbezit was het allemaal wat slordig. Achilles kon er af en toe uitkomen, maar dat leidde niet tot gevaar. De achterstand die Quick’20 opliep was dan ook niet terecht. In de eerste helft bleef het een beetje op en neer gaan, maar Quick bleef bovenliggend. Voor rust kregen de Oldenzalers vijf honderd procent kansen, maar het rendement lag te laag en de passing was te slordig.

In de tweede helft was er veel meer afstemming bij Quick. De buitenspelers, Frank Eulderink en vooral Jeroen Visscher, konden nog meer in het spel betrokken worden. Met het sterke middenveld van Quick, waar veel diepgang in zat, kon de ploeg veel gevaar creëren. Eigenlijk kan Quick met de buitenspelers en de diepgang op het middenveld de tegenstander altijd de wil opleggen. Dat gebeurde nu alleen in de tweede helft.

Maar vooral na de gelijkmaker van Jacco Swier werd het positiespel bij Quick nog verzorgder. De score liep hierna ook snel uit, mede door de rode kaart van Achilles. Het verzet was gebroken en de 5-2 zege was terecht.

Alle doelpunten aan Oldenzaalse zijde waren mooie uitgespeelde doelpunten. Het enige dat je Quick kunt verwijten is dat de wedstrijd niet eerder beslist werd. Ik geef Jeroen Visscher, Jacco Swier en Karlo Borghuis (foto)  een ster. Laatstgenoemde speelde ijzersterk. Hij weet waar hij moet staan en fungeerde als een animator op het middenveld.’

Quick’20 – Achilles 1894 5-2 (1-2)
17. Careman 0-1 (str), 27. Visscher 1-1, 45. Djababoe 1-2, 59. Swier 2-2, 63. Visscher 3-2, 67. Eulderink 4-2, 74. Kamphuis 5-2.

Scheidsrechter: Kaper.