Zaterdag 20 april 2024

Quick’20-AFC Arnhem 3-2 (1-2) – Analyse door Paul Krabbe

Geplaatst op 28 september 2014 door   ·   1 Reactie

Taner_Sen (200x300)‘Het was een vermakelijke wedstrijd die aanvankelijk gelijk op ging. Op basis van de tweede helft heeft Quick’20, dat steeds beter ging spelen, de overwinning verdiend. Quick begon zwak. Binnen het  half uur stond de ploeg met 2-0 achter. Bij de eerste goal werd Taner Sen (foto) door de Arnhemse linksbuiten Hotak uitgespeeld. Hij ging de zestien in en koos voor de lange hoek. Arnhem was toen sterker en beter. Quick kreeg wat mogelijkheden via Frank Eulderink en Reuven Niemeijer. Maar de Arnhemmer Veld schoot een vrije schop ineens vanaf de zijkant ineens via de binnenkant van de paal in het doel van Laurens Ensink en bracht zijn ploeg een 2-0 voorsprong. Kamphuis scoorde tegen na een vrije schop van Jeroen Visscher. Twee momenten uit de eerste helft wil ik nog noemen. Na ruime een half uur schoot Cuperus van twintig meter een bal op de lat boven Ensink en Wouter Weusthof  kreeg een kans op aangeven van Kamphuis, maar ook dat werd geen doelpunt.

In de rust gooiden de trainers van Quick’20 het elftal wat om. Visscher ging achter de spits spelen,  Niemeijer werd linksbuiten. Dat was een goede zet. Quick nam het initiatief met goed voetbal van achteruit en via de zijkanten. AFC wachtte op eventuele omschakelmomenten, maar de verdediging van Quick had geen problemen meer. Niemeijer werd een paar keer stevig getackeld en uiteindelijk gewisseld. Van Benthem kwam er goed in en scoorde de gelijkmaker, 2-2. Daarna hield Quick het heft in handen. Eulderink scoorde acht minuten voor tijd de winnende. AFC nam nog veel risico om weer op gelijke hoogte te komen, maar het mocht niet baten. Quick maakte een volwassener indruk en oogde fitter.

Voor de amusementswaarde  geef ik een 7. Ik kwam met vijf doelpunten, een bal op de lat en nog andere kansen wel aan mijn trekken. Quick toonde veerkracht door terug te knokken. In de beginfase waren ze te afwachtend, een fase in de tweede helft waren ze ook wat minder.Maar met de beweeglijke buitenspelers heeft Quick een wapen. Ze zijn altijd actief.  Frank Eulderink vond ik de Man of the Match, ook al omdat hij de winnende goal scoorde. Hij speelde goed, ik had hem een ster willen geven, maar in de tweede helft had hij dus een mindere fase.’

Quick’20-AFC Arnhem 3-2 (1-2)
8. Hotak 0-1, 27. Veld 0-2, 29. Kamphuis 1-2, 69. Van Benthem 2-2, 83. Eulderink 3-2.

Scheidsrechter: Midden.
Gele kaarten: Sen, Eulderink (Quick’20)