Dinsdag 23 april 2024

Quick’20 begint sterk, Rigtersbleek komt net tekort

Geplaatst op 6 september 2015 door   ·   Geen reacties

AQ4Q0126OLDENZAAL/GRONINGEN – Quick’20 is het seizoen begonnen met een 3-0 overwinning. Op eigen veld was het een maatje te groot voor Hollandia. Rigtersbleek heeft haar terugkeer in de hoofdklasse niet op kunnen luisteren met drie punten. Het verloor met 3-2 bij Be Quick 1887.

Al binnen een half uur stond Quick’20 op een 2-0 voorsprong. Aanvoerder Ryan Snelders (foto) kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en opende met een droge knal de score. Tim Zwienenberg breidde die uit door, na balverlies van Hollandia, met een laag schot in de rechterhoek doel te treffen. Na rust kreeg Quick-aanvaller Jan Willem Kamp zijn tweede gele kaart, waardoor de gasten uit Hoorn weer enigszins hoop kregen. Toen Alessio Pinna de thuisploeg op 3-0 zette, was het verzet van Hollandia echter gebroken.
Quick’20 – HVV Hollandia 3-0
Scoreverloop: 11. Snelders 1-0, 24. Zwienenberg 2-0, 58. Pinna 3-0

Voor Rigtersbleek betekende het openingsduel bij Be Quick 1887, na een afwezigheid van twee jaar, terugkomst in de hoofdklasse. In Groningen was er echter al snel een nieuwe comeback nodig. Al na tien minuten kwam het op achterstand door een doelpunt van Romano Djababoe en omdat Gino Fokkens en diezelfde Djababoe nogmaals doel troffen, stond het vlak voor rust al 3-0. De ploeg van John Gielink ging op zoek naar de aansluitingstreffers en een daarvan kwam er al voor rust. Chris Tiesinga werkte de bal in eigen doel, waarna de tweede helft in het teken stond van aanvallen voor De Bleek. Dat leverde slechts één treffer op, waardoor de eerste nederlaag in de hoofdklasse een feit werd.
Be Quick 1887 – Rigtersbleek 3-2
Scoreverloop: 10. Djababoe 1-0, 29. Fokkens 2-0, 45. Djababoe 3-0, 45. Tiesinga (ed) 3-1, 57. Bert Verschoor 3-2