Quick’20 geeft kampioenschap bij Hercules uit handen

Geplaatst op 4 mei 2014 door   ·   Geen reacties

CF4A0166UTRECHT – Quick’20 heeft door een nederlaag bij Hercules het kampioenschap uit handen gegeven. Het sleutelduel werd ondanks een 1-0 voorsprong met 4-2 verloren en daarom kon de thuisploeg het kampioenschap in de Hoofdklasse C vieren.

De Oldenzalers begonnen nog goed aan de wedstrijd, want na een kwartier spelen kwam het door een doelpunt van Jordi Kamphuis op voorsprong. De spits kopte een mooi aangesneden voorzet van Jeroen Visscher achter Hercules-doelman Ritchie Steinmann binnen. Het betekende het startschot voor een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer een genot voor het oog was. Er werd over een weer aangevallen, met onder andere een grote kans voor Jeroen Visscher. De linksbuiten omspeelde in het strafschopgebied een Hercules-verdediger en dacht de tweede Quick-treffer binnen te tikken, maar Steinmann redde knap met zijn benen.

Hercules kwam niet veel later op gelukkige wijze op gelijke hoogte. Een schot van Francis van Rooijen leek goed geblokt te worden, maar via een been van een Quick’20-verdediger vloog de bal met een mooie boog over doelman Gijs Krukkert en was het evenwicht in de wedstrijd terug.

De thuisploeg zou uiteindelijk toch afstand nemen van Quick’20. Tien minuten na de theepauze nam spits Roy Kelder een afvallende bal op de borst aan. Hij bedacht zich geen moment en schoot met een fraaie omhaal zijn ploeg op voorsprong. Quick’20 ging daarna in de aanval om de gelijkmaker te produceren, maar kreeg uiteindelijk in de slotfase de deksel op de neus. Een tegenaanval van Hercules werd door spelmaker Youssef El Jebli koelbloedig binnen geschoten, waardoor het duel met nog vijf minuten te spelen beslist leek.

CF4A0386

Toch kwam de spanning in de wedstrijd terug. Tim Engbers scoorde met nog enkele minuten op de klok de 3-2 en het geloof in een gelijkmaker keerde terug bij Quick’20. Wat volgde was een belegering van Quick’20-spelers voor het doel van Hercules, maar tot een ge van de formatie van Rob Snijders kwam het niet. Terwijl de scheidsrechter zijn fluit al in zijn mond had kwam de thuisploeg er nog één keer uit en liet Abderrahim Loukili niets aan het toeval over: 4-2.

Trainer Rob Snijders was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld, maar toch ook wel trots op zijn team. ‘We zijn wel teleurgesteld, maar ik ben ook wel trots op het team. De meeste jongens hebben nog niet voor zoveel toeschouwers gespeeld. Ik kan het team niets verwijten. Ze hebben er keihard voor geknokt. We misten een beetje geluk, maar goed zo gaat dat soms in het voetbal.’

Hercules – Quick’20 4-2 (1-1)
17. Kamphuis 0-1, 34. Van Rooijen 1-1, 54. Kelder 2-1, 84. Yebli 3-1, 89. Engbers 3-2, 90+4. Loukili 4-2

Foto boven: Quick’20-aanvaller Frank Eulderink kijkt teleurgesteld nadat het kampioenschap bij Hercules werd misgelopen.

Foto midden: Trainer Rob Snijder (uiterst links) geeft aanwijzingen aan zijn spelers in het duel met Hercules.

Foto’s onder: Jordi Kamphuis schreeuwt het uit nadat hij Quick’20 na een kwartier spelen op voorsprong heeft gezet en Taner Sen in duel om de bal te veroveren.

(Foto’s: Sportfoto-RegioTwente)