Donderdag 18 april 2024

Quick’20 grijpt de strohalm en HSC’21 lijdt nederlaag

Geplaatst op 5 mei 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – In een zeker naarmate het einde in zicht kwam bloedstollende wedstrijd won Quick’20 vanmiddag in Oldenzaal met 2-1 van Dongen en daarmee greep de ploeg de strohalm om een langer verblijf in de derde divisie af te dwingen. HSC’21 zal na het 3-1 verlies bij OSS nog aan de bal moeten om helemaal zeker te zijn.

Wesley van Houten scoorde na dik een kwartier de 1-0 en Jasper-Ewout van Breemen-Scheider maakte er een kwartier voor het einde 2-0 van. Er golfde opluchting over sportpark Vondersweijde, want daarmee leek het pleit beslecht. Toch werd het nog billenknijpen toen Robin de Man namens de gasten meteen de aansluitingstreffer op het scorebord krijgt en daarna ook kansen kreeg. De gelijkmaker die een deceptie zou zijn geweest zat er daarna ook nog in, maar die viel niet, waardoor Quick’20 mag blijven hopen op klassenbehoud.

Ook de komende drie – loodzware – wedstrijden zijn finales en moeten eigenlijk worden gewonnen door de ploeg van interim-trainer André Paus.

HSC’21
HSC’21 uit Haaksbergen leed vanmiddag bij OSS een onnodige nederlaag. De thuisploeg scoorde evenwel op psychologisch cruciale momenten kort na het begin van de eerste en van de tweede helft. Tom Pijnenburg zette OSS snel op voorsprong en door het benutten van een penalty door Tony de Groot stond het na rust heel rap 2-0. HSC’21 rechtte de rug toen Bas ter Hogt heel snel na de 2-0 met een curvebeauty voor 2-1 zorgde. In het laatste kwartier bracht trainer Daniël Nijhof drie verse krachten in de wei, maar ondanks de pressie bleef de gelijkmaker uit.