Vrijdag 29 maart 2024

Quick’20 handhaaft zich na een ‘kansloze’ achterstand

Geplaatst op 10 juni 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Quick’20 handhaaft zich in de Derde divisie. De Oldenzalers wisten in de verlenging het verschil te maken, nadat Halsteren een 0-2 voorsprong nam. Na negentig minuten stond het alsnog 3-2, net voldoende om de 1-0 nederlaag van afgelopen donderdag te compenseren. In verlenging volgde de 4-2 waardoor Quick zich handhaaft.

Vooraf was een ding duidelijk Quick zou in elk geval moeten winnen, om niet te degraderen. De Oldennzalers hadden voor rust ook het balbezit, maar de kansen waren voor Halsteren. Vanuit de omschakeling en met twee snelle aanvallers wisten de Brabanders enkele keren gevaarlijk te worden. Dat resulteerde in een doelpunt. Abdoe Abdeni zorgde ervoor dat Quick halverwege tegen een 0-1 achterstand aan keek.

Heropstanding na rust

Kort na rust vergrote dezelfde Abdeni de problemen van de Oldenzalers, door nogmaals te scoren. Hierdoor had Quick nog 43 minuten om drie doelpunten te maken. Het leek een schier onmogelijke opgave, zeker omdat er tot dan toe ook nauwelijks kansen waren. Na een scrimmage schoot Jeroen Berendonk de bal snoeihard in eigen doel. Die treffer gaf Quick nieuwe hoop. Kamp raakte de paal, waarna Pinna even daarna raak schoot. Toch leek de tijd te verstrijken en degradatie bijna onafwendbaar voor de Oldenzalers. De bevrijdende 3-2 kwam er tien minuten voor tijd alsnog. Jan Willem Kamp schoot raak, waarmee de stand over twee wedstrijden gelijk was.

Het verschil maken in de verlenging
Na de 3-2 was het over en sluiten bij Halsteren. De ploeg zat er helemaal doorheen, terwijl Quick vleugels kreeg. Het had ook weinig gescheeld of de beslissing was alsnog in reguliere speeltijd gevallen. Quick rook bloed, en kreeg alle kansen op de 4-2, maar het zat even niet mee. In de verlenging ging de bal bij Quick van voet tot voet terwijl Halsteren er helemaal niet meer aan te pas kwam. Het was Kamp die de stand op 4-2 bracht, nadat de Halsteren doelman nog enkele geweldige reddingen had verricht. Quick kreeg een flink aantal kansen op nog meer doelpunten, maar slordigheid in de afwerking en waarschijnlijk ook vermoeidheid voorkwam een ruimere zege.

Dat hoefde ook niet, want de 4-2 volstond om Oldenzaal te verzekeren van minimaal nog een seizoen voetbal in de Derde divisie.

Quick’20 – Halsteren 4-2 n.v. 3-2 (0-1).
Scoreverloop: 36. Abdenbi 0-1, 47. Abdenbi 0-2, 49. Berendonk (e.d.) 1-2, 64. Pinna 2-2, 78. Kamp 3-2. 107. Kamp 4-2.
Quick’20: Van Berkel, Sen, Snelders, Leenders, Zwienenberg, Kamp, Stolker, Schepers (59. Pinna), Eulderink, Kemna (69. Degenaar), Visscher.

FOTOGRAFIE: Kees Tetteroo