Dinsdag 19 maart 2024

Quick’20 in doelpuntenfeest ten onder; offday HSC’21

Geplaatst op 13 januari 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HAAKSBERGEN – De korte winterstop heeft HSC’21 en Quick’20 allerminst opgekikkerd, want beide derdedivisionisten leden vanmiddag een nederlaag.

Viel op het verlies van HSC’21 niks af te dingen, de thuisnederlaag van Quick’20 was zuur, want tegen de oudere Haagse naamgenoten (uit 1896!) hadden de Oldenzalers zeker recht op een punt.
Extra lullig was het voor Jip Kemna die namens de Tukkers drie keer scoorde. Kemna zorgde door het benutten van een pengel voor de ruststand van 1-0. Daar moet wel bij worden aangetekend dat de gasten voetballend de bovenliggende partij waren, maar veel kansen verspeelden of op de prima keepende jonge goalie Chiel ter Braak stuitten.

Nadat de gasten in de tweede helft langszij kwamen door een treffer van Marc Boshoff na een snelle aanval via Pepijn van Zwieten schoot Kemna de Oldenzalers naar 2-1 en toen het wéér gelijk werd schoot hij de 3-2 ook binnen. Het was opnieuw Boshoff die de Hagenezen op gelijke hoogte zette, waarna de bezoekers kort voor tijd zelfs de volle winst pakten doordat Kaj van Hese een strafschop binnen schoot, zij het in tweede instantie.

HSC’21 kansloos
Voor de ploeg uit Haaksbergen zal het een lange terugreis zijn geweest na in aan het IJsselmeer door Jong Volendam te zijn gewassen en geschoren. In de eerste helft hield de ploeg van trainer Daniël Nijhof nog aardig stand, al leidden de gastheren wel door een treffer van Derry Murkin. Na de thee voerden de Volendammers de score vrolijk op door doelpunten van Vasco Lo-Ning-Hing, Dani van der Moot, opnieuw John Murkin en Jip Molenaar.