Donderdag 18 april 2024

Quick’20 sprokkelt weer punt, maar had moeten winnen

Geplaatst op 14 april 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HAAKSBERGEN -In de strijd tegen degradatie heeft Quick’20 voor de tweede keer in successie een gelijkspel geboekt Het werd thuis in Oldenzaal 3-3, nadat de ploeg van interim-trainer met een 3-1 achterstand de rust in was gegaan. Om te overleven zijn driepunters nodig. Jip Kemna had bij 3-3 de winnende moeten maken, maar hij miste bij 3-3 de vanaf de elfmeterstip jammerlijk.

HSC’21, dat al in de veilige haven van de derde divisie ligt, kreeg vanmiddag bij GOES billenkoek, want ging met 5-1 het veld af.

Quick’20-Westlandia 3-3 (1-3)
Het geloof is er nog op Vondersweijde, de wilskracht, maar of het genoeg is, dat is nog maar de vraag. De ploeg kwam op voorsprong door Melvin Degenaar, maar gaf daarna toch te veel ruimte weg, en daarmee kansen voor de tegenstander uit Naaldwijk, die daar wel raad mee wist. Mark van der Zalm uit een afgeslagen hoekschop, Steve van Kesteren met een geweldige boogbal en vlak voor rust een technisch hoogstandje van Nigel Nwankwo zorgden ervoor dat de teams een stand van 3-1 aan de thee gingen. Het kruidenwater deed Quick’20 goed en de ploeg van interim-trainer André Paus scoorde binnen het kwartier twee keer. Daarna begon het grote zoeken naar een vierde treffer, maar die zoektocht was vergeefs, tot de bal op de stip ging, maar het lukte Jip Kemna dus niet alsnog met één schot drie punten te scoren.

GOES-HSC’21 5-1 (3-0)
Het eerste elftal van HSC’21 zag de verre reis naar Goes kennelijk als een verzetje, want liet over zich heen lopen. Uit een strafschop van Mark de Kroo kwamen de Zeeuwen aan de leiding die ze niet meer af zouden staan. Sterker nog, vlak voor rust besliste GOES met nog twee goals de wedstrijd. Hiep Nuyen scoorde uit een vrije trap en Edwin Franse verwerkte op slag van rust een tweede vrije trap van Nuyen tot een treffer. Na de thee hetzelfde beeld en zelfs enige doelpunt van de Haaksbergse ploeg werd door GOES gescoord, want invaller Jesse Bank passeerde zijn eigen doelman Brian Meulmeester. GOES gaat volledig voor de derde periodetitel, waar HSC’21 in theorie ook nog zicht op had.