Quick’20 ‘steelt’ een punt bij HBS in Den Haag

Geplaatst op 15 september 2018 door   ·   Geen reacties
DEN HAAG – Toeslaan wanneer de officiële speeltijd al lang verstreken is en zo een punt meenemen uit een verloren gewaande wedstrijd, dat deed Quick’20 in Den Haag. Een doelpunt ver in extra tijd leverde de Oldenzalers een onverwacht gelijkspel op.

HBS leek tegen Quick’20 lange tijd een eenvoudige overwinning binnen te halen. Stond het vlak voor rust nog 0-0, Willem Six scoorde in de slotseconden van de eerste helft. Die treffer leek lange tijd goud waard, totdat Melvin Degenaar onverwacht gelijk maakte. Voor HBS het sein nog eens vol gas te geven. De traditieclub uit de hofstad had slechts zeven minuten nodig om opnieuw afstand te nemen van de Oldenzalers, al was daar wel een strafschop voor nodig. Die werd op advies van de grensrechter toegekend, nadat de scheidsrechter twijfelde of de bal wel of niet op de stip moest.

Terwijl de Hagenaars de overwinning al vierden, besloot de scheidsrechter maar liefst zeven minuten extra speeltijd bij te trekken. Voor Quick’20 het teken dat er nog steeds mogelijkheden waren. De ploeg zette de Haagse defensie dusdanig onder druk, dat een van de verdedigers besloot terug te spelen op de doelman.  Daarbij zag hij Alpi Arslan volledig over het hoofd. De invaller speelde de doelman uit en tikte de bal in de lege goal voor een onverwachte gelijkmaker.  Daarmee pakte Quick’20 een niet meer verwacht maar bijzonder welkom punt.

HBS – Quick’20 2-2 (1-0)
Score: 45. Six 1-0, 70. Degenaar 1-1, 77. Van Pelt 2-1 (pen.), 90+3 Arslan 2-2
Quick’20: Bakker, Sen, Heskamp, Leenders, Zwienenberg (82. Ter Horst), Kamp, Stolker, Van Breemen-Schneider, Eulderink (57 Arslan), Kemna (46. Degenaar), Visscher.