Dinsdag 23 april 2024

Quick’20 troeft voorshands HSC’21 af in de derde divisie

Geplaatst op 28 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – Het nog prille seizoen in de derde divisie verloopt voor de beide Twentse clubs totaal verschillend. HSC’21 heeft na de nederlaag vanmiddag in Naaldwijk tegen Westlandia nog geen punt verzameld, terwijl Quick’20 er vier bijeen heeft ‘gegadderd’.

HSC verloor vanmiddag met 1-0 van de gastheren, die voor de rust het doelpunt scoren en de minieme voorsprong na de thee zonder veel moeite wisten te bewaren. Weliswaar drong HSC enigermate aan, maar veel onrust kon de ploeg uit Haaksbergen niet veroorzaken, al was de formatie van trainer Eddy Boerhof kort voor het eindsignaal wel erg dichtbij de gelijkmaker, maar de paal verhinderde de bevrijdende gelijkmaker.

Dan loopt het seizoen voor het Oldenzaalse team van Quick’20 tot nu toe toch wat voorspoediger. De ploeg van trainer Rene Nijhuis speelde op het eigen sportpark Vondersweijde met 1-1 gelijk tegen Juliana 31 uit Malden. Quick kwam snel op voorsprong door een treffer van Rens van Benthem, maar nog voor het pauzesignaal gleden de gasten langszij door een strafschop te benutten. Beide teams bleken naarmate de tweede helft zich ontspon tevreden met deze stand en koesterden een punt.

Voor aanvang van het seizoen waren de verwachtingen in Haaksbergen beduidend hoger dan die in Oldenzaal, maar tot nu toe doet Quick’20 het beter dan HSC’21, met als belangrijkste trofee de zege in het onderlinge treffen, waarmee het seizoen van start ging. Daar waar de Haaksbergse ploeg na drie wedstrijden nog puntloos is, heeft de Oldenzaalse equipe inmiddels vier punten gesprokkeld. Het zegt op zich natuurlijk nog weinig, maar voorlopig is het wel zo.