Quick’20 wint ondanks achterstand ruim van Achilles 1894

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Jeroen Visscher q20OLDENZAAL – Quick’20 heeft zondag een zeer welkome overwinning geboekt op Achilles 1894. Op eigen veld werd een 1-2 ruststand omgebogen in een 5-2 overwinning, waardoor Quick voor het eerst in de maand oktober wist te winnen. Voor de Oldenzalers waren Jeroen Visscher (2x), Jordi Kamphuis, Jacco Swier en Frank Eulderink trefzeker.

Quick’20 begon sterker aan de wedstrijd dan de bezoekers uit Assen, maar het kwam na een kwartier spelen toch op achterstand. Een vrije bal van Achilles 1894 werd door iemand uit de muur van Quick met de arm geraakt, waarna Thomas Careman de toegekende strafschop benutte en zijn ploeg op 0-1 bracht. Tien minuten later miste Jordi Kamphuis na een prachtige pass van Jeroen Viosscher, maar even later trok Visscher (foto) zelf de stand  gelijk door een pass van Frank Eulderink te verzilveren.

Voetbalwet
De beter spelende thuisploeg ging op zoek naar de voorsprong. Kansen werden wel gecreëerd (oa door Reuven Niemeijer, weer Kamphuis en ook Eulderink), maar niet afgemaakt en een eeuwenoude voetbalwet trad vervolgens in werking. Op slag van rust scoorde Achilles via Romano Djababoe uit een scrimmage de 1-2, waardoor de mannen van trainer René Nijhuis met een achterstand aan de thee ging met de wetenschap dat ze veel sterker waren dan de rommelig spelende ploeg van Theo ten Caat.

Kamphuis
Even leek het erop dat Quick voor de tweede keer op rij niet ging winnen op het eigen sportpark Vondersweijde. Kamphuis miste zijn derde opgelegde kans waarna een Quick-fan opmerkte dat de spits altijd eerst drie kansen mist voor hij gaat scoren. Hij zou gelijk krijgen, maar na een uur spelen was het eerst verdediger Jacco Swier die zijn ploeg middels een fraaie vrije trap naast Achilles zette. Toen Visscher enkele minuten later met zijn tweede van de middag de 3-2 produceerde, was het verzet van de Drentenaren gebroken. Zeker toen een minuut na de Oldenzaalse voorsprong voormalig FC Twente-jeugdspeler Semol Souhawat de rode kaart toegewezen kreeg en voortijdig kon gaan douchen, toen hij de doorgebroken Niemeijer onreglementair van een scoringskans afhield op 17 meter van het doel. Slalomspecialist Frank Eulderink, die binnenkort wordt getest door Go Ahead Eagles, maakt de 4-2 uit de mooiste aanval van de wedstrijd en Jordi Kamphuis deed wat reeds voorspeld was en scoorde een kwartier voor tijd de 5-2. Daarna miste de routinier nog twee keer, invaller Luc Stolker schoot op de paal en de andere invaller Dani Korkis miste ook nog een kans. Kortom Quick’20 had met grote cijfers kunnen winnen, maar de 5-2 was ook al mooi waardoor de Oldenzalers voor het eerst sinds eind september weer eens drie punten konden bijschrijven.

Ten Caat
Theo ten Caat, de coach van Achilles, roemde het spel van zijn tegenstander: ‘Quick was veel beter. Bij ons mislukte vandaag alles, het was al een wonder dat we bij de rust met 2-1 voor stonden. We hadden veel dikker kunnen verliezen.’

Quick’20 – Achilles 1894 5-2 (1-2)
Scoreverloop: 17. Careman 0-1 (str), 27. Visscher 1-1, 45. Djababoe 1-2, 59. Swier 2-2, 63. Visscher 3-2, 67. Eulderink 4-2, 74. Kamphuis 5-2.

Scheidsrechter: Kaper.