Donderdag 28 maart 2024

Quick’20 wint overtuigend van concurrent Alverna

Geplaatst op 16 februari 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 x CF4A0632 winkelhuis juichtOLDENZAAL – Quick’20 heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Alverna. Op eigen veld werd het 4-1 voor de Oldenzaalse formatie. Door de zege en de falende concurrentie dit weekend staat Quick nu op de derde plek in de Hoofdklasse C.

De eerste twintig minuten gebeurde er vrij weinig op sportpark Vondersweijde. Een schot van Quick’20-aanvaller Jeroen Visscher vloog over en centrale verdediger Theo Dams kopte namens Alverna de bal over uit een vrije bal. Na bijna 25 minuten voetballen brak Kevin Winkelhuis (foto) de wedstrijd open. De aanvoerder van de thuisploeg, die twee minuten eerder zijn vrije bal over het doel van Alverna zag vliegen, trok vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal met zijn linker prachtig in de verre hoek: 1-0.

De gasten uit Wijchen waren door de tegengoal zichtbaar wakker geschud. Enkele minuten na de openingstreffer kwam Alverna-aanvaller Sven van Gelder oog in oog met doelman Gijs Krukkert, maar de Oldenzalers mochten hun handjes dichtknijpen dat de jonge rechtsbuiten over de bal heen maaide. Waar na een klein half uur Alverna een penalty werd onthouden, nadat spits Jihad Ouchene na een goede actie in het zestienmetergebied werd neergelegd, was het even later dan toch raak voor de uitploeg. Na een goed uitgespeelde aanval door het hart van de Quick-defensie kon verdediger Dams van dichtbij simpel afronden. Omdat middenvelder Niek Loohuis even later uit een corner zijn kopbal niet genoeg kracht mee kon geven, werd er gerust met een 1-1 tussenstand.

In tegenstelling tot de eerste helft, was Quick na de thee heer en meester. Alverna kwam er nauwelijks meer aan te pas en de mannen van trainer Rob Snijders liepen dan ook al gauw uit naar een 3-1 voorsprong. Jeroen Visscher kon simpel binnentikken na een goede actie van Tim Engbers en nadat Alverna de bal niet weg kreeg na een corner kon Jordi Kamphuis de bal uit de kluts binnenvolleren. Toen Kamphuis na 75 minuten met een droge knal zijn tweede en Quicks vierde treffer liet aantekenen was de wedstrijd definitief gespeeld.

Door de overwinning doet Quick goede zaken. Omdat SWZ Sneek verrassend verloor bij hekkensluiter Joure staan de zwart-witten nu derde met dertig punten uit zeventien duels.

Quick’20 – Alverna 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 24. Winkelhuis 1-0, 33. Dams 1-1, 53. Jeroen Visscher 2-1, 58. Jordi Kamphuis 3-1, 75. Jordi Kamphuis 4-1
Opstelling Quick’20: Krukkert; Kuipers, Van Benthem, Snelders, Sen; Winkelhuis, Borghuis (84. Swier), Loohuis; Visscher (74. Eulderink), Kamphuis (80. Weusthof), Engbers