Donderdag 25 april 2024

Quick’20 wint spannende derby van HSC’21 in slotfase

Geplaatst op 18 december 2016 door   ·   Geen reacties

img_0385HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – Quick’20 gaat met een goed gevoel de winterstop in, na de 2-3 winst in de derby tegen HSC’21. Op sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen leek het er vanmiddag in de eerste helft niet op dat de Oldenzalers drie punten zouden pakken. De ruststand was 2-0 voor HSC’21 door goals van Stef Ottink en Bas ter Hogt. Toch ging Quick’20 er met de overwinning vandoor, dankzij doelpunten van Rens van Benthem, Caglar Uguz (eigen goal) en Jan Willem Kamp.

De eerste helft was grotendeels voor HSC’21. Het goede spel drukte de thuisploeg uit in de score. In de zesde minuut was het al raak. Door een te zachte terugspeelbal van Ryan Snelders op de keeper, kon de vlugge Stef Ottink de bal onderscheppen. Voor hem was het een koud kunstje om keeper Felix van Berkel te omspelen en de bal in een leeg doel te schuiven.

Ook de tweede goal van de groen-witten uit Haaksbergen werd ingeleid door een persoonlijke fout aan de kant van Quick’20. Van Berkel kwam uit zijn doel, maar schatte een lange bal niet goed in. Gevolg: een botsing met een HSC’er. Bas ter Hogt was de lachende derde en schoot de 2-0 binnen. Terwijl HSC’21 domineerde, merkte een supporter van HSC op: ‘Ik heb me tot nu toe al meer vermaakt dan gisteravond bij de eerste helft van FC Twente-AZ.’

img_0384Drie goals

De tweede helft had een totaal ander gezicht dan de eerste helft. Quick’20 voetbalde beter, drukte HSC’21 op eigen helft en scoorde drie keer. De eerste goal kwam op naam van Rens van Benthem. Via een mooie pass door het midden van Niels Leemhuis werd Van Benthem weggestuurd. Hij bleef koel één-op-één met de keeper. De aansluitingstreffer was een eigen goal van Caglar Uguz. Hij wilde een voorzet vanaf rechts wegwerken, maar raakte de bal verkeerd. Jan Willem Kamp zorgde voor de kers op de taart namens de zwarten uit Oldenzaal. In de slotminuten kreeg hij een vrije trap prompt voor zijn voeten. Uit de draai schoot Kamp van dichtbij de 2-3 binnen.

Winterstop

Voor beide teams is het nu winterstop. De Haaksbergenaren staan zevende en de Oldenzalers vierde in de derde divisie van het zondagvoetbal. HSC’21 speelt de eerstvolgende wedstrijd uit bij JVC Cuijk en Quick’20 ontvangt dan Dongen.

HSC’21-Quick’20: 2-3(2-0)
Scoreverloop: 6. Stef Ottink 1-0, 28. Bas ter Hogt 2-0, 59. Rens van Benthem 2-1, 87. Caglar Uguz 2-2 (eigen goal) en 90. Jan Willem Kamp 2-3