Remises voor Excelsior’31 en SVZW en verlies DETO

Geplaatst op 3 november 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal bleef Excelsior’31 op eigen veld steken op 1-1, waar het met name in de tweede helft tal van kansen kreeg op de volle winst.

In het hoge noorden waar het Buitenpost heet pakte SVZW uit Wierden ook een punt en dat gebeurde met een uitslag identiek aan die in Rijssen en daarenboven een goede afspiegeling der krachtsverhoudingen.

De derde Twentse ploeg in de hoofdklasse, DETO, blijft met drie punten onderaan staan, want moest ook vandaag in het spreekwoordelijke gras bijten. Er werd bij SDC Putten kansloos met 3-0 verloren.

Excelsior’31-Staphorst 1-1 (1-1)
Excelsior’31 had deze wedstrijd moeten en ook kunnen winnen, maar ging met name in de tweede helft te gehaast om met de mogelijkheden en ontbeerde ook zo af en toe enig fortuin. Het was een wedstrijd die in elk geval genoeg kijkplezier opleverde, zeker voor de neutrale toeschouwer. Excelsior’31 creëerde mee, maar Staphorst bleek razend gevaarlijk als het zich onder de druk uit wist te voetballen. Zo kwam Staphorst ook op voorsprong. In zo’n razensnelle counter, met man en macht van de ene naar de andere zestien gaf Ferdi ter Avest een splijtende pass, waarmee hij Marc Schra in staat stelde de 0-1 op zijn naam te brengen.
Dat even later Ter Avest geblesseerd het veld moest verlaten was voor de bezoekers een klein drama, maar daar staat tegnover dat eerder al aan Rijssense kant Amanuel Isa en blessure opliep die hem het verder spelen onmogelijk maakte. Op dat gebied dus 1-1, wat qua doelpunten ook de ruststand zou worden, dankzij een heerlijk schot van Michel Gerritsen Mulkes, zo’n schot vanaf de zestienmeterlijn met en mooi boogje erin, onhoudbaar.
In de tweede helft was de hegemonie van Excelsior’31 nog groter dan in de eerste, al bleef het oppassen voor snijdende uitvallen van de Staphorsters. Er ontstonden voor De Koerbelt-ploeg opgelegde kansen, maar het ontbrak een precisie en geluk, onder meer bij Hielke Penterman, die riante mogelijkheden kreeg, maar óf gewoon miste óf terug werd gefloten voor buitenspel óf een geweldige keeper Holleboom op zijn weg vond.
Voor beide teams was er na afloop toch winst doordat ze vanwege het verlies van Urk bij ACV in Assen de koppositie dichterbij wisten.

Buitenpost-SVZW 1-1 (0-1)
Een vroeg doelpunt, want binnen het half uur, gescoord door Frank Smit betekende dat SVZW op sportpark De Swadde de boel achter in dicht kon gooien en van daar uit proberen de voorsprong in de omschakeling te vergroten. En die mogelijkheden daartoe kwam er ook, maar de Zwaluwen uit Wierden deden het té rustig aan. In de tweede helft kregen ze het loon van de angst, want werd de druk van de thuisploeg te groot. De blauwkes kregen er zin in en zetten een tandje bij. Twntif minuten voo tijd bracht Berend Schootstra de gasthern naast de Wierdenaren. Even daarvoor was Jorwn Olijve al dicht bij de glijkmaker. SVZW was de controle over de wedstrijd totaal kwijt en mocht de handen uiteindelijk dichtknijpen met een punt.

SDC Putten 3-0 (1-0)
Het was aanvankelijk een open wedstrijd met druk van beide kanten. Alle twee de ploegen wilden voor de winst spelen. Van de kant van de Vriezenveners manifesteerden Kevin Aman en Lesley Nahrwold zich in de vijandelijke veste. Snel was duidelijk dat SDC Putten de meest complete en ervaren manschappen in de wei had staan. Het leidde tot een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd. Een breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor DETO-keeper Anthony van Zaltbommel, die na goed een half uur al kon douchen omdat hij het speeltuig buiten zijn domicilie, zijnde het strafschopgebied, met de handen beroerde, dus hands en veldverwijdering. Hans Matti ging met hem onder de douche zodat de technische staf van DETO met Roberto Stopel een nieuwe doelman kon inbrengen. SDC Putten speelde het numerieke voordeel perfect uit, zeker toen vanwege zijn tweede gele kaart ook ‘nestor’ Wybe Kram rood aangelopen kon vetrekken. Ook los daarvan was Putten de beter voetballende ploeg, wat in drie doelpunten tot uiting kwam, van achtereenvolgens Rick van den Brink, Rob Knul en Wilbert Thomasse.