Zaterdag 20 april 2024

Rigtersbleek blijft winnen en nadert nu ras de koppositie

Geplaatst op 4 december 2016 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In de eerste klasse van het zondagvoetbal deed Rigtersbleek goede zaken, door thuis te winnen van Germania. Koploper BVC’12 bleef tegen Stevo steken op een 2-2 gelijkspel. De Zweef verloor nipt bij Rohda Raalte, terwijl Tubantia wist te winnen van TVC’28.

Rigtersbleek – Germania 3-2 (1-1)
Scoreverloop: Golbach 1-0, Ired 1-1, Monninkhof 2-1, Teunissen 3-1, Broekman 3-2.Tubantia – TVC’28 2-0 (0-0). Elyo 1-0, Hazir 2-0

Op een gedeeltelijk bevroren kunstgras mat begonnen Rigtersbleek en Germania erg voorzichtig aan hun wedstrijd. De beslissing viel eigenlijk al na een kwartier, toen Nasim Saber reageerde op de tegenstander en rood kreeg. Al drie minuten later profiteerde Rigtersbleek van deze numerieke meerderheid en schoot Teun Golbachvanaf zo’n 20 meter de 1-0 binnen. Mo Ired maakte vanaf elf meter gelijk. vervolgens waren de beste mogelijkheden voor de tien uit Groesbeek. Nadat enkele mogelijkheden onbenut bleven, bracht Gerard Monninkhof Rigtersbleek op voorsprong. In de slotfase zorgde Ricardo Teunissen voor de 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Bas Broekman scoorde vlak voor tijd nog tegen, maar de tijd was te kort om de zege van Rigtersbleek nog in gevaar te brengen.

BVC’12 – Stevo 2-2 (0-2
Scoreverloop: Steggink 0-1, R. Wigger 0-2, 1-2, 2-2

Stevo leek op bezoek bij koploper BVC’12 lange tijd op weg naar een stunt. In Beek en Ubbergen stond de ploeg uit Geesteren lange tijd op een 0-2 voorsprong. Na acht minuten opende Stefan Steggink, op aangeven van Roy Wigger, de score.BVC zette aan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Met een bal tegen de lat en een schot dat voorlangs ging kwam de ploeg ook dicht in de buurt. Na 45 minuten was het Wigger die dit keer zelf het doelpunt voor zijn rekening nam en de stand op 0-2 bracht.
Na rust zocht BVC vol de aanval en werd Stevo steeds verder terug gedrongen. Na een uur resulteerde dat in de 1-2 en wankelde de ploeg uit Geesteren. Een kwartier voor tijd maakte BVC gelijk en even leek het er op dat de thuisploeg door zou drukken. Vlak voor tijd had Stevo zelf nog de beste kans op de winnende treffer maar de inzet van Roy Wigger werd door de doelman gepareerd.

Rohda Raalte – De Zweef 1-0
Scoreverloop: 86. Coelho 1-0

In een open wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. De regionale derby kwam moeizaam op gang. Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, zonder dat er doelpunten te noteren vielen. De beste mogelijkheden waren voor Rohda Raalte, dat enkele kansen kreeg maar verzuimde met een voorsprong te gaan rusten. Na rust was Rohda Raalte duidelijk de betere ploeg, maar verder dan het controleren van de wedstrijd kwamen de Raaltenaren niet. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop, die door Lars van Schooten werd gemist. Vier minuten voor tijd kwam het verdiende doelpunt er alsnog. EdilsonJose Coelho zorgde er met zijn treffer voor dat de drie punten naar Rohda Raalte gingen.

Tubantia – TVC ’28 2-0
Scoreverloop: Elyo 1-0, Hazir 2-0

Het regionale treffen tussen Tubantia en TVC’28 leverde een overwinning op voor het wisselvallig presterende Tubantia. Lange tijd bleven doelpunten uit, waardoor halverwege met een 0-0 stand de kleedllokalen werden opgezocht.  Tubantia kwam in de 2e helft op voorsprong door een doelpunt van Orshein Elyo, even later kwam Tubantia op 2-0 maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens duwen. Orshein Elyo moest een kwartier voor tijd na de kant met een blessure en werd vervangen door Tyfun Hazir, die niet veel later de 2-0 maakte. Met die treffer was het duel definitief beslist.