Donderdag 28 maart 2024

Rigtersbleek verliest topper, Luctor boekt tweede zege

Geplaatst op 22 maart 2015 door   ·   Geen reacties

John GielinkHENGELO – Rigtersbleek heeft zondagmiddag verloren op bezoek bij concurrent Hoogland. De ploeg van trainer John Gielink (foto) speelde bijna de gehele wedstrijd met tien man en verloor met 2-0. Luctor Et Emergo boekte thuis tegen Rood Wit haar tweede zege (5-1) en TVC’28 (3-1) en De Zweef (3-0) wonnen ook.

Hoogland – Rigtersbleek 2-0
Rigtersbleek speelde als nummer twee van de ranglijst de topper tegen nummer drie Hoogland en stond na drie minuten al met tien man. Frank Valley haalde in het zestienmetergebied een speler van Hoogland neer, moest met rood vertrekken, maar zag keeper Roberto Stopel wel de penalty keren. Met tien man zou De Bleek alsnog het onderspit delven op bezoek bij de concurrent, Coen Heus maakte twintig minuten voor tijd de openingstreffer voor de thuisploeg en Frank Voorwald verdubbelde direct de score: 2-0. Hoogland gaat door de zege over Rigtersbleek heen in de stand, maar de ploeg van John Gielink heeft nog een wedstrijd te goed.
Heus 1-0, Voorwald 2-0

Luctor et Emergo – Rood Wit 5-1
Luctor et Emergo boekte zondagmiddag zijn tweede zege van het seizoen. Thuis werd er, mede door twee goals van Harm Ligtenberg en Michael Bolkesteyn, met 5-1 gewonnen van Rood Wit. Ligtenberg opende de score, zag Rheden nog wel op gelijke hoogte komen en zag ploeggenoot Michael Bolkesteyn vervolgens de 2-1 en de 3-1 voor zijn rekening nemen. Vervolgens zorgden wederom Ligtenberg en aanvoerder Danny Barends voor de overige twee Almelose treffers. Het gat met concurrent Rheden is nu slechts vier punten.
Ligtenberg 1-0, Lamers 1-1, Bolkesteyn 2-1, Bolkesteyn 3-1, Ligtenberg 4-1, Barends 5-1

TVC’28 – Concordia Wehl 3-1
Al na drie minuten kwam de ploeg van Douwe Jansen op voorsprong op sportpark De Grote Moat. Kelvin Stopel schoot na een corner de bal tegen de touwen. TVC kreeg vervolgens kansen op de 2-0, maar liet die liggen en een eeuwenoude voetbalwet trad vervolgens in werking. Tien minuten voor rust kwam Concordie langszij. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en kwam op 2-1 door een schot van Stef Roelofs uit de draai. Na een uur spelen gooide Stefan Huiskes het duel op slot, nadat hij na een mooie aanval de 3-1 liet aantekenen. TVC neemt met de zege afscheid van de onderste regionen en staat nu zesde.
Stopel 1-0, Steenbreker 1-1, Roelofs 2-1, Huiskes 3-1

De Zweef – Heino 3-0
Al na tien minuten kwam De Zweef in het duel met Heino op voorsprong via aanvoerder Niels Hegeman, die deze week vader werd en de goal vierden met een toepasselijk dansje. 1-0 zou ook de ruststand zijn in een matig duel, beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëeren. Op aangeven van clubtopscorer Sven Dikkers maakte Stijn Klein Robbenhaar er tien minuten voor tijd 2-0 van en Dikkers gooide vlak voor tijd zelf het duel met de 3-0 op slot. De Nijverdallers komen nu gelijk met Heino op de ranglijst, met 25 punten uit 19 wedstrijden staat De Zweef negende.
N. Hegeman 1-0, Klein Robbenhaar 2-0, Dikkers 3-0