Rigtersbleek verspeelt dure punten in degradatiestrijd

Geplaatst op 24 april 2016 door   ·   Geen reacties

Doel RigtersbleekENSCHEDE – Rigtersbleek heeft zondagmiddag een dure nederlaag geleden tegen MSC. De ploeg van John Gielink ging nota bene met een voorsprong aan de thee op het eigen sportpark (2-1), maar de gebroeders Fidom brachten de bezoekers uit Meppel alsnog de zege: 2-3. Met nog drie wedstrijden te gaan moet De Bleek nog een gat overbruggen van vier punten om directe degradatie te voorkomen.

Een fraaie vrije bal van Vincent Oosterkamp bracht MSC al na drie minuten op een 1-0 voorsprong en dus mocht de thuisploeg al direct op zoek naar de gelijkmaker. Routinier Jurrie Stevens vond deze vlak voor rust en bracht zijn ploeg weer langszij. Het was Bert Verschoor die twee minuten later zelfs de 2-1 liet aantekenen en dus kon Rigtersbleek met een voorsprong rusten.

In de tweede helft waren het echter Jos Fidom en zijn broer Camiel (in deze volgorde) die het net vonden en verantwoordelijk waren voor de 2-3 eindstand die na negentig minuten op het scorebord te lezen was. Daardoor hield Rigtersbleek geen punten over aan het treffen, maar zag het, gelukkig voor de Enschedeërs, ook concurrenten Achilles 1894 en Alcides verliezen. De rood-witten hebben, met nog drie duels voor de boeg, drie punten voorsprong op hekkensluiter Alcides en vier punten achterstand op nummer twaalf Achilles 1894. Rigtersbleek zal dus alle zeilen moeten bij zetten om in ieder geval nog nacompetitie af te dwingen.

Rigtersbleek – MSC 2-3 (2-1)
Scoreverloop: 3. Oosterkamp 0-1, 41. Stevens 1-1, 43. B. Verschoor 2-1, 63. J. Fidom 2-2, 78. C. Fidom 2-3