Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Rigtersbleek wil het Rohda Raalte knap lastig maken

Geplaatst op 6 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na twee speelrondes in de eerste klasse gaat Rohda Raalte aan kop. De Sallanders gaan zondagmiddag op bezoek bij Rigtersbleek, dat zesde staat. De Enschedeërs willen zelf ook graag mee blijven doen in de bovenkant van de ranglijst en dus presteren tegen de koploper.

“Rohda Raalte heeft een goed team, dat al jarenlang bovenin klasse mee weet te doen”, weet Rigtersbleek verdediger Frank Valley. “Ook wij hebben de nodige ervaring in de ploeg en weten wat er nodig is om tot een resultaat te komen. Het hoeft zeker niet altijd mooi te zijn, we zijn geen Barcelona. Van mij mag Rohda morgen na afloop best zeggen dat wij een vervelende, misschien zelfs wel irritante tegenstander zijn, zolang wij het maar zijn die met de handjes omhoog staan.”

Verschil met vorig seizoen
Het is voor Valley het negende seizoen in het eerste elftal van Rigtersbleek. De routinier weet dus goed de verschillen te duiden met het vorige seizoen. “Toen zaten de mensen in het bestuur niet op een lijn. De een wilde omhoog met het eerste elftal en zo hoog mogelijk komen te spelen. De ander wilde meer inzetten op de breedtesport. Die verschillen hebben er toe geleid dat het bestuur nu een andere samenstelling heeft. Als eerste elftal speelden wij een beetje een verloren seizoen. Dat kwam ook doordat we veel blessures en schorsingen hadden, waardoor we uiteindelijk blij waren dat we ons wisten te handhaven.”

Meer duidelijkheid
Dit seizoen is het anders bij ‘De Bleek’. “Ik denk dat we nu wel iets van veertien spelers hebben die echt volwaardige eerste elftalspelers zijn. Daarnaast is er binnen de club ook meer duidelijkheid over het eerste elftal. Zelf ben ik niet zo van de voorspellingen. Ik wil gewoon elke wedstrijd winnen en kampioen worden. We moeten met dit team in elk geval mee kunnen doen in het linkerrijtje, waar we dan uiteindelijk uitkomen zullen we wel zien.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief