Ruime winst voor Vroomshoop, Deto en Sparta spelen gelijk

Geplaatst op 3 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

oude booijink jochem deto VROOMSHOOP/WEZEP/ZWOLLE/ENTER – Vroomshoopse Boys heeft zaterdagmiddag de tweede zege van het seizoen geboekt. De manschappen van Eric van Zutphen wonnen met 3-0 van Be Quick. Enter Vooruit verloor van Barneveld en blijft daardoor puntloos. Sparta en Deto speelden gelijk.

Vroomshoop kwam laat op gang tegen de Zwolse gasten, maar deed het wel goed. In het laatste half uur nam de ploeg met 3-0 afstand van promovendus Be Quick. Jos Hutten, Ernst Jan Heideman en Ton Kunst scoorden. De thuisploeg klimt door de winst naar een negende plek.

Vroomshoopse Boys – Be Quick’28 3-0 (0-0)
Scoreverloop
: 61. Hutten 1-0, 70. Heideman 2-0, 79. Kunst 3-0.

Deto begon slecht tegen degradant WHC Wezep. Binnen een minuut lag de bal al in het doel van Leon Prinsen. De Vriezenveners rechtten echter snel de rug. Jochem oude Booijink (foto) scoorde binnen drie minuten twee keer. Deto verzuimde ruimer afstand te nemen voor rust. Dat kwam de ploeg duur te staan, want Kardag maakte namens de thuisploeg de gelijkmaker. Deto blijft daardoor dertiende in de competitie. Peter Wiltvank ontving bij Deto zijn tweede rode kaart van het seizoen.

WHC Wezep – Deto Twenterand 2-2 (1-2)
1. Kardag 1-0, 7. Oude Booijink 1-1, 10. Oude Booijink 1-2, 65. Kardag 2-2

Rood: Wiltvank (Deto/65e min.)

Sparta Enschede won vorig weekend knap bij Deto en leek zaterdagmiddag wederom een buitenshuize driepunter te pakken. Het Zwolse WVF deed de Enschedeërs in de laatste minuut echter de das om. Rob Meierink scoorde waardoor Sparta slechts een punt aan het treffen overhield. Tom Cornelisse had Sparta in de eerste helft op voorsprong gezet.

WVF – Sparta Enschede 1-1 (0-1)
15. Cornelisse 0-1, 90. Meierink 1-1.

Frank Smit zette Enter Vooruit in het eerste bedrijf op voorsprong tegen Barneveld en die voorsprong hield Enter ook vast in de eerste helft. De betere kansen waren voor de gasten. In de tweede helft benutte de ploeg uit de Veluwe er twee. Hierdoor moet Enter nog even wachten op de eerste punten in de eerste klasse.

Enter Vooruit – SDV Barnveveld 1-2 (1-0)
Frank Smit 1-0, Barneveld 1-1, Barneveld 1-2.