Ruime zeges voor DOS’37 en Sparta Enschede

Geplaatst op 12 april 2014 door   ·   Geen reacties

OLDEBROEK – DOS’37 heeft met een ruime overwinning de drie punten gepakt in de eerste klasse zaterdag. Op bezoek bij hekkensluiter Owios  won de ploeg met 4-1. DOS’37, waar trainer John van Loen vorig weekend vertrok, kwam nog op achterstand, maar die achterstand kon nog voor het rustsignaal worden weggepoetst. Na rust namen de Vriezenveners ruim afstand. Doelpuntenmakers voor DOS’37 waren Lennart Mulderij, Thijs Houwing, Kenny Kroeze en nogmaals Houwing.

Ondanks de overtuigende zege blijft DOS’37 op een zevende plaats staan. Met nog drie wedstrijden voor de boeg lijkt er voor de Vriezenveners weinig meer te behalen. De ploeg kan nog een plaatsje stijgen, maar meer zit er niet in. Ook in de strijd om de derde periodetitel lijkt DOS’37 uitgespeeld.

Sparta Enschede heeft fors uitgehaald in Ede. Blauw Geel’55 liet zich in eigen huis met 5-0 van de mat spelen door de Enschedeërs. Vooral voor rust overliep Sparta de ‘Blauwgelen’. Door een doelpunt van Tom Cornelisse en drie treffers van uitblinker Daan Akkerman gingen de ploegen rusten met een 0-4 tussenstand. Okan Altunbas was verantwoordelijk voor de eretreffer. Domper voor de mannen van Jan Willem van Holland was dat directe concurrent AVW’66 ook een overwinning boekte.  Vandaar dat Sparta twee punten achter blijft staan op een nacompetitieplaats. Volgende week ontmoeten de twee degradatieploegen elkaar in Westervoort.

11.          Blauw Geel’55   23           5             6             12           21

12.          AVW ’66              23           5             5             13           20

13.          Sparta E.              23           4             6             13           18

14.          OWIOS                  23           3             3             17           12