Snelders: ‘Winst opluchting, vooral vanwege mijn fout’

Geplaatst op 19 december 2016 door   ·   Geen reacties

ryan-sneldersOLDENZAAL – Quick’20 uit Oldenzaal won gisteren in Haaksbergen de derby van HSC’21 in de slotfase. Na de eerste helft stonden de zaken er anders voor, want de Haaksbergenaren leidden met 2-0. Beide goals ontstonden uit persoonlijke fouten. Een gesprek met aanvoerder Ryan Snelders van Quick’20.

Snelders was verantwoordelijk voor de eerste tegengoal. ‘Bij dat doelpunt was sprake van pech en miscommunicatie tussen mij, een andere verdediger en de keeper’, aldus de 23-jarige verdediger.

Toch wisten Snelders en zijn ploeggenoten de drie punten over de streep te trekken. ‘Dat dit lukte was een opluchting, vooral vanwege mijn fout. Überhaupt was het fijn om te winnen.’

De eerste helft leken de drie punten nog ver weg. Snelders: ‘We kwamen niet in ons spel door een agressief HSC. Volgens mij wilden ze iets goed maken, na de 1-0 nederlaag bij ons eerder dit seizoen.’

Genieten van medespelers

In de rust werd er volgens de aanvoerder geen hartig woord gesproken. ‘Wij zijn geen team dat dit doet. Wel vertelde de trainer dat een aantal jaar geleden Quick’20 ook 2-0 achterstond in de rust tegen HSC’21, en dat er toen uiteindelijk nog gewonnen werd.’

Toeval of niet, dit keer ging het weer goed voor Quick’20. In de tweede helft had de ploeg uit Oldenzaal het betere van het spel, drukte HSC’21 in de verdediging en scoorde driemaal. ‘Als centrale verdediger had ik goed overzicht op het spel. Tijdens de wedstrijd genoot ik van goede voetballers uit mijn ploeg, zoals Niels Leemhuis en Jan Willem Kamp’, zegt Snelders.

Eén van de hoogtepunten

‘Deze wedstrijd was een van de hoogtepunten uit een fantastische eerste seizoenshelft’, aldus de verdediger Quick’20. De ploeg gaat door de winstpartij met een vierde plaats in de derde divisie van het zondagvoetbal de winterstop in. De eerstvolgende wedstrijd is 15 januari thuis tegen Dongen. Snelders: ‘Ik heb het liefst dat we zo snel mogelijk weer beginnen.’