Geplaatst op 21 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

TWENTE – De Twentse clubs in de eerste klasse van het zondagvoetbal kenden een slecht weekend. Alleen De Zweef wist aan de nederlagen serie te ontkomen door te winnen bij BWO, dat daardoor zelf wel opnieuw verloor.

Stevo – Bemmel 0-2 (0-2).
Score: Roelofs 0-1, Knuiman 0-2.

De eerste fase van de wedstrijd was Stevo de bovenliggende partij. Toch waren er niet bijzonder veel kansen voor de ploeg uit Geesteren.  Bemmel had wel een heel grote kans waar Roy Kreuwel met uitgestrekte hand de bal maar net naast de paal kon tikken. Halverwege de eerste helft nam Bemmel het initiatief over. De bezoekers scoorden in de laatste fase van de eerste helft twee keer en maakten zo het verschil. Stevo zette aan en probeerde terug in de wedstrijd te komen. Bemmel beperkte zich tot het consolideren van de voorsprong en gaf niets meer weg.

Rohda Raalte – Tubantia 3-1 (1-1).
Score: Van Schooten 1-0 (pen.), Elyo 1-1 (pen.), Van Schooten 2-1, Harmens 3-1.

In de eerste helft had Rohda Raalte direct al afstand moeten nemen van de Hengeloërs. Het startte goed en moest eigenlijk al snel op een beslissende voorsprong komen, voordat Tubantia uit een strafschop gelijk maakte. . Het waren in de 2e helft Lars van Schooten, die vanaf elf meter ook al de score had geopend en nu een vrije trap binnen krulde en aanvoerder Jesper Harmens die middels een mooie volley de buit binnen haalden voor de thuisploeg.

Rigtersbleek – WAVV 0-3 (0-1).
Score: Van Woerkom 0-1 (pen.) Van Woerkom 0-2, Molenaar 0-3.

WAVV bleek een maatje te groot voor Rigtersbleek. De Enschedeers keken bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. Die score leek nog niet onoverkomelijk, maar in plaats van na rust de zaak recht te zetten, waren het de bezoekers die de voorsprong vergroten. Na de 0-2 was het duel feitelijk beslist. Molenaar zorgde er met een derde treffer voor dat het resultaat voor WAVV nog meer glans kreeg.

TVC’28 – Longa’30 0-2 (0-1).
Score: Heinsbroek 0-1, Wopereis 0-2.

In de derde minuut was het Longa dat de score opende. Een hoge bal vanaf de linkerkant belandde op de kruising en viel voor de voeten van de nummer Freek Heinsbroek, die eenvoudig kon scoren. TVC zette aan en kreeg kansen. Stefan Huiskes was enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Bij een uiterste poging te scoren raakte de aanvaller geblesseerd. Ook na rust ging het duel gelijk op. Pas in de slotfase wist Longa te profiteren van de ruimte. Bram Wopereis kon door richting doel en schoot de beslissende 0-2 binnen.

BWO – De Zweef 1-3 (0-1).
Score: Dikkers 0-1 Dikkers 0-2, Nijhof 1-2 (pen.), Middelkamp 1-3.

De Zweef won bij hekkensluiter BWO, datdit seizoen nog zonder punten is.  alles nog verloren had. BWO kreeg de beste kans, maar De Zweef het openingsdoelpunt.  Een aanval over rechts met een voorzet vanaf de achterlijn werd uiteindelijk na vier keer schieten een prijs. Sven Dikkers was degene die de trekker overhaalde. In de 49e minuut kwam De Zweef op 0-2. Een doeltrap werd door de keeper van BWO naar de laatste man gespeeld. Diens terugspeelbal was tekort. Sven wist wel raad met het cadeautje. Zeven minuten later bracht BWO de spanning terug in de wedstrijd. Een ongelukkige botsing in de zestien en een penalty voor BWO. 1-2. BWO probeerde na rust op gelijke hoogte te komen, kwam dichtbij maar scoorde niet. Vlak voor tijd deed Middelkamp dat namens De Zweef wel.