Donderdag 28 maart 2024

Sparta boekt knappe overwinning tegen HZVV, ook DOS’37 overtuigt

Geplaatst op 19 april 2014 door   ·   5 Reacties

daan akkerman ENSCHEDE – Sparta Enschede heeft in eigen huis afgetekend met 3-0 gewonnen van HZVV in de eerste klasse zaterdag. Gevierde man aan de zijde van de Enschedeërs was Daan Akkerman (archieffoto), die alle drie doelpunten voor zijn rekening nam. Door de overwinning schuift Sparta op naar de twaalfde plek. Een plek die aan het eind van de rit nacompetitie betekent. Deze plek heeft Sparta deels te danken aan DOS’37, dat Blauw Geel’55 met 4-0 versloeg. Blauw Geel’55 neemt nu een directe degradatieplek in.

Sparta Enschede – HZVV 3-0 (2-0)
31. Akkerman 1-0, 45. Akkerman 2-0, 84. Akkerman 3-0.

Ondanks de afgetekende cijfers speelde Sparta niet groots tegen de gasten uit Hoogeveen. Vooral voor rust bepaalde HZVV het spel. Grote kansen leverde dat echter niet op. Sparta was efficiënter, want de eerste kans werd direct in een doelpunt omgezet. Daan Akkerman schoof een voorzet van Bjorn Beckers binnen. Vlak voor het rustsignaal verdubbelde Sparta de score zelfs. Op een uitstekende pass van Andy Sterken kon weer Daan Akkerman scoren. Ook na rust was de wedstrijd niet van een hoog niveau. HZVV kreeg echter enkele uitstekende kansen. Zo raakte de ploeg tot twee maal toe de paal en keurde de arbiter twee doelpunten af. Vijf minuten voor tijd maakte Daan Akkerman zijn derde van de middag. Saillant detail: de hattrick van Akkerman was zijn tweede in acht dagen tijd. Vorig weekend maakte de topscorer op bezoek bij Blauw Geel’55 (2-5 overwinning, red.) ook al drie treffers.

Akkerman beaamde na afloop van het duel dat Sparta niet beter was dan HZVV. ‘De eerste helft had HZVV zeker een overwicht. Zij hadden meer balbezit en zochten nadrukkelijk de aanval. Maar ik denk dat wij hard gevochten hebben en allemaal honderd procent inzet hebben getoond en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.’
De volgende speelronde gaat Sparta op bezoek bij AVW’66 en daar moet Sparta eigenlijk de drie punten pakken. ‘Het zou fantastisch zijn als we daar de drie punten kunnen pakken, dat moet ook zeker mogelijk zijn. Wie weet kan ik daar weer een hattrick maken,’ grijnst Akkerman.
Opstelling Sparta: Berends, Tanate, Kocoz, Jongman, Van der Veen, Collou, Cornelisse, Kikkert, Bekkers (38. Reinders), Akkerman (85. Hayta), Sterken.

DOS’37 – Blauw Geel’55 4-0 (1-0)
43. Boshoeve 1-0, 69. Houwing 2-0, 82. Smit 3-0, 90. 4-0 Meijer.

Ook DOS’37 heeft een ruime thuisoverwinning geboekt in de eerste klasse. Blauw Geel’55 kon lang mee met de Vriezenveners, maar in de slotfase nam DOS’37 afstand van de ploeg uit Ede. Het duurde lang voordat DOS’37 het overwicht in een doelpunt omzette. Dennis Boshoeve kopte vlak voor rust de 1-0 binnen. In het tweede bedrijf gooide Thijs Houwing het duel twintig minuten voor tijd in het slot. Maarten Smit en Marc Smit maakten in de laatste minuten ook nog de derde en de vierde treffer van de middag. Door de overwinning klimt DOS’37 naar een zesde plek in de ranglijst.