Donderdag 28 maart 2024

Sparta Enschede boekt knappe overwinning, Vroomshoopse Boys verliest nipt

Geplaatst op 11 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

daan akkermanENSCHEDE/VROOMSHOOP – Sparta Enschede heeft zaterdagmiddag een knappe 3-1 overwinning geboekt op Go Ahead Kampen. Voor de Enschedeërs betekent dit de eerste overwinning van het seizoen. Ferdi Kocoz, en Daan Akkerman(twee keer) scoorden voor Sparta. Door de winst klimt Sparta naar de twaalfde plaats. Vroomshoopse Boys verloor zaterdag nipt van koploper Berkum. De mannen van Bas Beien hielden lang stand tegen de Zwollenaren, maar in de tweede helft scoorde Berkum de 0-1, die op het scorebord bleef staan.

Sparta stelde tot op heden teleur in de competitie. Tegen Barneveld werd een puntje gepakt, maar de andere wedstrijden gingen verloren. Vandaar dat de overwinning tegen Go Ahead Kampen met open armen werd ontvangen. Na een ruim kwartier spelen opende Ferdi Kocoz de score, door een vrije trap binnen te schieten. Binnen het half uur kwam het elftal van Peter Schulte zelfs op 2-0, door Daan Akkerman (foto), die een mooie pass van Tim Tönis afwerkte.

In de tweede helft maakten de Kampenaren snel de aansluitingstreffer, maar door een treffer van wederom Daan Akkerman bleven de punten in Enschede.

Sparta Enschede – Go Ahead Kampen 3-1 (2-0)
Kocoz 1-0, Akkerman 2-0, Go Ahead 2-1, Akkerman 3-1.

Vroomshoopse Boys heeft, in tegenstelling tot Sparta, de punten niet in eigen huis gehouden. Tegen koploper Berkum, dat na zaterdagmiddag alleen aan kop gaat, verloor Vroomshoop met 0-1. In een doelpuntloze eerste helft kreeg de thuisploeg de beste kansen. Na rust kregen de gasten twee grote kansen, maar die werden beide overgeschoten. Een kwartier voor tijd benutte Marc van der Meulen zijn kans echter wel, waardoor de Zwollenaren voor alsnog ongeslagen zijn in de eerste klasse. Vroomshoop neemt de negende plek in.

Vroomshoopse Boys – Berkum 0-1 (0-0)
74. M. van der Meulen 0-1.